Chec zebra cu zmeura

Deliciosul Chec zebra cu zmeura este un desert clasic aromat, usor de pregatit.

Ingrediente Chec zebra cu zmeura:

  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 225 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 35 g cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zmeura

Preparare Chec zebra cu zmeura:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare intr-un castron, pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Intr-un alt castron mixati galbenusurile cu uleiul si esenta de vnailie pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Mixul de galbenusuri obtinut se toarna in 2-3 reprize peste bezea, si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule cu miscari largi de jos in sus.
  • Se incorporeaza apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt cu ajutorul unei spatula cu miscari de jos in sus.
  • Compozitia obtinuta se imparte in doua: intr-una se adauga cacaua ce se va incorpora amestecand  usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava mare de chec.
  • Se pun doua linguri din compozitia simpla in mijlocul tavii, apoi peste acestea doua linguri din compozitia cu cacao.
  • Se repeta procedeul pana se epuizeaza ambele compozitii.
  • Deasupra se aranjeaza uniform zmeura.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Chec-ul zebra cu zmeura se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.