Chec zebra cu zmeura
Deliciosul Chec zebra cu zmeura este un desert clasic aromat, usor de pregatit.

Ingrediente Chec zebra cu zmeura:
- 6 oua
- 180 g faina
- 225 g zahar
- 30 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 35 g cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 g zmeura
Preparare Chec zebra cu zmeura:
- Mixati albusurile cu un praf de sare intr-un castron, pana devin spuma tare.
- Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
- Intr-un alt castron mixati galbenusurile cu uleiul si esenta de vnailie pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Mixul de galbenusuri obtinut se toarna in 2-3 reprize peste bezea, si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule cu miscari largi de jos in sus.
- Se incorporeaza apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt cu ajutorul unei spatula cu miscari de jos in sus.
- Compozitia obtinuta se imparte in doua: intr-una se adauga cacaua ce se va incorpora amestecand usor cu spatula pana la omogenizare.
- Se pune hartie de copt intr-o tava mare de chec.
- Se pun doua linguri din compozitia simpla in mijlocul tavii, apoi peste acestea doua linguri din compozitia cu cacao.
- Se repeta procedeul pana se epuizeaza ambele compozitii.
- Deasupra se aranjeaza uniform zmeura.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec-ul zebra cu zmeura se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us: