Prajitura cu rom si crema mascarpone
Prajitura cu rom si crema mascarpone este un desert umed, cremos, foarte savuros. Blaturile fine cu gust intens de rom se completeaza perfect cu crema de frisca si mascarpone.

Ingrediente Prajitura cu rom si crema mascarpone:
Blat:
- 5 oua mari
- 1 cana zahar
- 3/4 cana faina
- 2 lingurite esenta de rom/rom brun
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
Crema de mascarpone:
- 700 ml smantana pentru frisca
- 250 g mascarpone
- 4 linguri zahar pudra
- 2 lingurite gelatina
Sirop:
- 3/4 cana apa
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita esenta de rom/rom brun
Decor:
- 100 g fulgi migdale prajite
Preparare Prajitura cu rom si crema mascarpone:
Blat:
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste, apoi se incorporeaza esenta de rom.
- In final se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
- Se amesteca usor pana la omogenizare, iar compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l in doua, veti obtine astfel doua blaturi.
Crema cu mascarpone:
- Gelatina se pune la inmuiat in cca. 30 ml apa rece timp de 5-7 minute.
- Smantana pentru frisca se mixeaza cu branza mascarpone pana cand se obtine o crema omogena consistenta.
- Se adauga zaharul pudra.
- Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se incorporeaza in crema obtinuta anterior.
- Se amesteca energic pana la omogenizare.
Sirop:
- Apa se pune impreuna cu zaharul intr-un ibric la foc mic.
- Cand incepe sa fiarba apa, se ia ibricul de pe foc si se adauga romul.
- Se astepta sa se raceasca, apoi se foloseste la prajitura.
Asamblare Prajitura cu rom si crema mascarpone:
- Unul din blaturile obtinute se insiropeaza cu jumatate din siropul obtinut.
- Peste acesta se intinde jumatate din crema de mascarpone.
- Se repata inca o data straturile: blat insiropat, restul de crema.
- Se da la frigider minim 6 ore inainte de o taia si consuma.
- Deasupra se decoreaza cu fulgi de migdale prajiti.
Please follow and like us: