Prajitura cu fructe de padure
Prajitura cu fructe de padure este un desert aromat, fraged, usor de pregatit.

Ingrediente Prajitura cu fructe de padure:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 200 g faina
- 100 ml lapte
- 3 linguri ulei
- 80 g unt
- 1 plic praf de copt
- 250 g fructe de padure
Preparare Prajitura cu fructe de padure:
- Untul se topeste impreuna cu uleiul intr-o craticioara la foc mic; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati, apoi turnati compozitia de unt+ulei topit si laptele, amestecati usor pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o forma de 24×24 cm.
- Turnati jumatate din aluatul obtinut in tava.
- Peste acesta aranajati uniform fructele de padure.
- Turnati restul compozitiei.
- Dat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu fructe de padure se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: