Briose sarate cu cartofi branza smantana

18 Shares

Briosele sarate cu cartofi si smantana sunt  foarte usor de preparat. Combinatia cartofi, smantana, branza, nucsoara, usturoi, fac din acestea un preparat culinar savuros.

Ingrediente Briose sarate cu cartofi branza smantana:

  • 6 cartofi medii fierti taiati felii
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 150 g smantana grasime minim 18%
  • 120 g branza Emmentaler rasa
  • 60 g unt
  • Nucsoara macinata
  • Sare
  • Piper

Preparare Briose sarate cu cartofi branza smantana:

  • Incalziti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Ungeti cu 30 grame unt o tava cu 12 forme de briose.
  • Puteti pune si hartie de copt briose in fiecare din forme.
  • Asezati feliile de cartofi in straturi in fiecare forma, dupa ce i-ati condimentat cu sare, piper si usturoi pisat (intra cca. 1/2 cartofi taiat felii in fiecare forma de briosa).
  • Amestecati smantana cu o lingura de lemn, apoi puneti cate o lingurita deasupra fiecarei forme de briose in care ati pus feliile de  cartofi.
  • Presarati deasupra uniform  branza Emmentaler rasa , apoi puneti untul ramas taiat in bucatele si presarati nucsoara macinata (aveti grija cum impartiti ingredientele, astfel incat sa ajunga pentru fiecare forma de briosa in parte).
  • Dati Briosele sarate cu cartofi branza smantana in cuptorul incins timp de 25-30 minute sau pana se rumenesc.
  • Briosele sarate cu cartofi branza smantana se servesc calde alaturi de o salata simpla sau langa orice tip de friptura pregatita la gratar/cuptor.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.