Cornulete fragede cu cocos

114 Shares

Savuroasele Cornulete fragede cu cocos se prepara usor si sunt foarte aromate. Merg perfect alaturi de cafeaua de dimineata, dar si langa ceaiul de la ora 5.

Ingrediente Cornulete fragede cu cocos:

Cornulete:

  • 250 g unt moale
  • 200 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 600 g faina
  • 50 g fulgi de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura de  cocos:

  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Cornulete fragede cu cocos:

Umplutura de cocos:

  • Amestecati continutul plicurilor de la budinca de vanilie cu 150 ml lapte, pana la omogenizare.
  • Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si zaharul vanilat intr-o cratita antiaderenta.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga in el compozitia obtinuta anterior.
  • Se amesteca energic pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia cratita de pe foc si se adauga fulgii de cocos, apoi se amesteca pana la omogenizare.
  • Crema de cocos se lasa sa se raceasca (se acopera cu o folie de plastic alimentara pusa direct peste aceasta).

Cornulete:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat.
  • Se adauga oul, iaurtul, fulgii de cocos, si treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Framantati aluatul obtinut pana obtineti o coca moale.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale.
  • Din fiecare se formeaza cu sucitorul o foaie rotunda cu grosimea de cca. 3-4 mm si diametrul de cca. 30 cm.
  • Foile rotunde se impart fiecare in 16 triunghiuri cu ajutorul unui cutit de pizza.
  • In triunghiurile obtinute se pun cca. 2 lingurite din crema de vanilie si cocos obtinuta anterior.
  • Se ruleaza apoi aluatul fiecarui triunghi dispre baza spre varf, pentru a forma cornuletele, avand grija ca atunci cand rulati sa nu presati prea mult, deoarece crema ar putea iesi.
  • Cornuletele fragede cu cocos se asaza intr-o tava de copt in care ati pus hartie de cuptor.
  • Se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius cca. 13-15 minute (sa fie usor rumenite).
  • Cornuletele fragede cu cocos se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se presara peste acestea zahar pudra si/sau fulgii de cocos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.