Cornulete bicolore

Un desert perfect in orice ocazie, usor de preparat, sunt delicioasele Cornulete bicolore. Siropul prin care le trecem, le inmoaie, si le confera un look stralucitor.

Cornulete bicolore

Ingrediente Cornulete bicolore:

Aluat:

  • 500 grame faina
  • 125 ml lapte cald
  • 125 ml ulei
  • 15 grame drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri pudra de cacao

Sirop:

  • 250 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml apa
  • 1 lingurita suc de lamaie

Decor:

  • Fulgi de cocos/nuca macinata

Preparare Cornulete bicolore:

Siropul:

  • Fierbeti apa cu zaharul si zaharul vanilat aproximativ 5 minute intr-o cratita cu diametrul mai mare.
  • Dupa ce luati siropul de pe foc adaugati sucul de lamaie, apoi lasati-l sa se raceasca.

Aluat:

  • Intr-un castron puneti cateva linguri de laptele caldut si dizolvati in acesta drojdia.
  • Laptele ramas se amesteca cu zaharul intr-un castron mare pana cand acesta se dizolva.
  • Adaugati apoi peste zaharul dizolvat drojdia inmuiata, uleiul, ouale si faina treptat.
  • Framantati bine aluatul obtinut, apoi impartiti-l in doua parti egale.
  • Intr-una adaugati cacaua si framantati pana cand aceasta se incorporeaza.
  • Lasati aluaturile la dospit in jur de 30 minute.
  • Fiecare aluat se framanta bine, apoi se imparte in 6 mingiute.
  • Se pune o mingiuta alba peste una colorata (cea in care ati incorporat cacaua), apoi se intinde cu sucitorul in foi rotunde.
  • Fiecare foaie astfel obtinuta se taie in 4 triunghiuri, apoi se ruleaza pentru a forma cornuletele.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor, apoi asezati in aceasta cornuletele bicolore.
  • Se pun in cuptorul incins la 200 grade celsius timp de 20-25 minute.
  • Dati cornuletele bicolore calde prin siropul racit, apoi asezati-le pe un platou de prajituri.
  • Siropul ramas se toarna peste cornulete (se va absorbi).
  • Decorati cu fulgi de cocos sau nuca macinata.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.