Atractii de top in Rio de Janeiro

25 Shares

Plaje celebre pe tot mapamondul, atmosfera vibranta, varfuri faimoase de unde poti vedea o panorama superba, gazda a unuia din cele 7 Noi Minuni al Lumii, sunt doar cateva din darurile cu care este inzestrat Ciudad Maravillosa (orasul minunat) asa cum il numesc localnicii (cariocas), sau asa cum il stie intreaga planeta, Rio de Janeiro.
Multa lume considera Brazilia, si in special Rio de Janeiro, un loc periculos datorita ratei mari a infractionalitatilor de aici, raportate de-al lungul timpului.
pao de acucar 1 atractii turistice rio de janeiropao de acucar 2 atractii turistice rio de janeiro

Ce pot sa va spun din propria mea experienta este ca eu nu m-am simtit deloc in pericol cat am vizitat Rio si asta probabil pentru ca am stat doar in zona turistica a orasului (unde vezi politie aproape pretutindeni), neavantandu-ma in favele, dar si pentru ca am vizitat Rio la sfarsitul lui noiembrie, cand incepe sezonul turistic, asa ca orasul nu era foarte aglomerat (pe perioada Carnavalului cand orasul este sufocat de turisti, infractionalitatea creste).
Si pentru ca Brazilia este o tara superba, am folosit aceasta scurta vacanta pentru a vedea si cea mai spectaculoasa cascada din lume: Cascada Iguazu (ce se intinde atat in Brazilia cat si in Argentina), atat pe partea braziliana (Foz do Iguazu), cat si pe partea argentiniana (Puerto Iguazu).
Mai jos va povestesc despre experienta mea in Rio: atractii turistice, plaje, shopping, iar ulterior, in alte 2 postari, voi descrie experienta la Cascada Iguazu, in Foz de Iguazu si in Puerto Iguazu.

Atractii Turistice

Statuia lui Isus de pe Corcovado

Impunatoarea statuie a lui Isus Mantuitorul din Rio de Janeiro este cunoscuta in toata lumea, nu numai pentru ca e cuprinsa in lista celor 7 Noi Minuni ale Lumii, dar si pentru ca se afla pe varful muntelui Corcovado, locul de unde se poate vedea o panorama incredibil de frumoasa a „Ciudad Maravillosa”: superbele plaje, Sugarloaf, Golful Guanabara, stadionul Maracana (de sus arata bine !) si multe altele.
Cel mai bine este sa vizitati statuia lui Isus Mantuitorul cat mai de dimineata, pentru ca spre pranz si dupa-amiaza, varful muntelui Corocovado (701 metri) devine foarte aglomerat.
Verificati si vremea inainte de a va duce, deoarece cand este innourat nu veti putea vedea nimic din panorama orasului, de multe ori nici macar statuia lui Isus.

cristo redentor 1 atractii turistice rio de janeirocristo redentor 2 atractii turistice rio de janeirocristo redentor 3 atractii turistice rio de janeirocristo redentor 4 atractii turistice rio de janeiro

Sugar Loaf – Pão de Açúcar

Cel de-al doilea varf faimos din Rio de Janeiro este Pão de Açúcar (Muntele de Zahar), ce atinge inaltimea de 396 metri.
Panorama de pe Pão de Açúcar este uluitoare. Golful Guanabara, podul Niteroi, Aeroportul Santos Dumond, plaja Copacabana, statuia lui Isus Mantuitorul, sunt doar cateva din atractiile turistice ce definesc Rio de Janeiro, pe care le puteti vedea de aici.
Pentru a ajunge la Pão de Açúcar trebuie sa urcati cu doua teleferice.
Primul, Praia Vermelha – Morro da Urca, cel de-al doilea Morro da Urca – Pão de Açúcar.
Si din Morro da Urca puteti vedea panorama orasului, insa o panorama mai cuprinzatoare asupra orasului o vedeti din Pão de Açúcar.
Cu fiecare din teleferice faceti 3 minute dintr-un loc in altul, insa timpul pentru a ajunge in varf depinde mult si de cat asteptati la cozile pentru a cumpara bilete si pentru a va urca in teleferice.
Ca si la Isus Mantuitorul, verificati vremea inainte de a va duce la Pão de Açúcar, pentru ca daca sunt nori riscati sa nu vedeti nimic din superba panorama.

pao de acucar 1 obiective turistice rio de janeiropao de acucar 2 obiective turistice rio de janeiropao de acucar 3 obiective turistice rio de janeiropao de acucar 4 obiective turistice rio de janeiropao de acucar 5 obiective turistice rio de janeiropao de acucar 6 obiective turistice rio de janeiropao de acucar 7 obiective turistice rio de janeiropao de acucar 8 obiective turistice rio de janeiro

Jardim Botanico

Frumoasa Gradina Botanica din Rio de Janeiro a fost fondata in anul 1808 de catre Dom Joao , (viitorul rege Dom Joao al VI-lea al Regatului Unit al Portugaliei si Braziliei) pe vremea cand acesta era doar Print Regent.
Jardim Botanico gazduieste o colectie de impresionanta de flora braziliana, dar si exotica in cele peste 137 de hectare ale sale, din care doar 55 sunt accesibile publicului.
Jardim Botanico este impartita in 50 de puncte de interes, dintre care cele mai interesante mi s-au parut:
Gradina de Orhidee, Fantana Muzelor, Palmierii Imperiali, Gradina Mexicana, Gradina Bromeliadelor.
jardim botanico 1 atractii turistice rio de janeirojardim botanico 2 atractii turistice rio de janeirojardim botanico 3 atractii turistice rio de janeirojardim botanico 4 atractii turistice rio de janeirojardim botanico 5 atractii turistice rio de janeirojardim botanico 6 atractii turistice rio de janeiro

Museu da Republica

Museu da Republica este gazduit de Catete Palace, un palat construit intre 1858-1867 de Antonio Clemete Pinto, Baron al Nova Friburgo, proprietar al unei plantatii de cafea.
Timp de 63 de ani (1897-1960) palatul a gazduit familiile prezindentiale al Braziliei, iar din 1960 a devenit gazda Muzeului Republicii.
La primul nivel gasiti informatii, picturi, sculpturi si obiecte ce „povestesc” despre proclamarea ca republica a Braziliei in anul 1889.
Nivelul doi al muzeului este mult mai interesant deoarece expune variate obiecte de lux, ce aua apartinut monarhilor brazilieni, dispuse in mai multe sali: ”Sala Nobila”, „Sala Pompeana”, „Sala Maura”, „Sala de Banchet”.
Aici se afla mobila braziliana si franceza ce sunt in perfecta armonie cu picturile unor maestri brazilieni: Baptista da Costa, Decio Villares, dar si cu sculpturi, candelabre si ceramica chinezeasca.
Ultimul nivel al muzeului este dedicat de asemenea Republicii Braziliene, pe decade:
Proclamarea Republicii: 1889-1898
Republica Oligarhica: 1898-1930
Republica National-Statala:1930-1945
Republica Liberal-Democrata: 1945-1964
Republica Dictatoriala: 1964-1985
Republica Cetatenilor: 1985-prezent
museu da republica 1 atractii turistice rio de janeiromuseu da republica 2 atractii turistice rio de janeiromuseu da republica 3 atractii turistice rio de janeiro

Museu Historico Nacional

Colectia impresionanta de peste 300.000 de artefacte ale Muzeului Istoric National din Rio de Janeiro, poarta vizitatorul prin sute de ani de istorie a Braziliei.
Interesantul muzeu se afla intr-un complex arhitectonic (Fortul Santiago) construit in 1567 si gazduieste o colectie fabuloasa de arta religioasa, sculpturi, picturi, arme, unelte folosite pe plantatiile de cafea, dar si una din cele mai mari colectii numismatice din lume.
museu historico nacional 1 obiective turistice rio de janeiromuseu historico nacional 2 obiective turistice rio de janeiromuseu historico nacional 3 obiective turistice rio de janeiro

Museu Nacional de Beles Artes

Muzeul National de Arte Frumoase – MNAF

MNAF gazduieste cea mai mare colectie de picturi si sculpturi braziliene din secolele XIX si XX.
Muzeul detine si alte comori, precum piese din colectia regala portugheza, arta folclorica africana, dar si arta religioasa europeana.

mnaf 1 obiective turistice rio de janeiromnaf 2 obiective turistice rio de janeiromnaf 3 obiective turistice rio de janeiro

Theatro Municipal

Teatrul Municipal din Rio de Janeiro se afla langa MNAF si este gazduit de o superba cladire construita la inceputul secolului XX.
Designul cladirii in stil eclectic, a fost inspirat dupa Opera Garnier din Paris, si pentru a emfaza apropierea fata de frumoasa cladire franceza, Theatro Municipal a fost inaugurat la 14 iulie (ziua nationala a Frantei) 1909.

Sculpturile realizate de Henrique Bernadelli si picturile lui Rodolfo Amoedo si Eliseu Visconti, alcatuiesc un interior fabulos si luxuriant al superbului Theatro Municipal, ce se poate vizita numai intr-un tur cu ghid, care dureaza aproximativ 45 de minute.

theatro municipal 1 atractii turistice rio de janeirotheatro municipal 2 atractii turistice rio de janeirotheatro municipal 3 atractii turistice rio de janeirotheatro municipal 4 atractii turistice rio de janeirotheatro municipal 5 atractii turistice rio de janeiro

Monasteiro Sao Bento

Monasteiro Sao Bento este una din cele mai frumoase biserici coloniale din Brazilia construita in secolul XVII (1617-1641).
Fatada simpla, austera ascunde un interior bogat in stil Baroc-Rococo, decorat aproape complet cu aur. Printre comorile de aici se afla si sculpturile din lemn realizate de Frei Domingos da Conceicao, dar si picturile lui Jose de Oliveira Rosa.
monasterio sao bento 1 obiective turistice rio de janeiromonasterio sao bento 2 obiective turistice rio de janeiromonasterio sao bento 3 obiective turistice rio de janeiromonasterio sao bento 4 obiective turistice rio de janeiro

Biserica Candelaria

Biserica Candelaria este cea mai veche (1630) si cea mai mare biserica din Rio de Janeiro.
Este construita pe locul unei foste capele fondata in 1610 de Antonio de Palmas si sotia acestuia, ca si multumire pentru ca scapasera teferi dintr-un naufragiu.
Picturile murale din domul bisericii Candelaria „spun” povestea acestora.
Interiorul Neoclasic ce dateaza din 1898, este acoperit cu marmura, are vitralii stralucitoare si usi imense realizate din bronz turnat.
biserica candelaria 1 atractii turistice rio de janeirobiserica candelaria 2 atractii turistice rio de janeiro

Catedral Metropolitan

Catedrala Metropolitana din Rio de Janeiro a fost construita intre 1964-1979 si este dedicata Sfantului Sebastian, patronul orasului Rio de Janeiro.
Forma conica a catedralei simbolizeaza echidistanta si apropierea oamenilor fata de Dumnezeu, iar lumina ce se raspandeste in cele 4 brate ale crucii care domina tavanul catedralei si ale carei extensii se regasesc in vitralii, il simbolizeaza pe Dumnezeu ce coboara si vine catre om.

Catedrala Metropolitana din Rio de Janeiro are latimea de 106 metri, inaltimea 96 metri, si are capacitatea de a primi 20.000 de persoane.
Usa principala contine 48 de basoreliefuri din bronz ce relateaza scene din Biblie.
Cele 4 vitralii ale catedralei masoara fiecare 64 metri inaltime si sunt aranjate in cele 4 puncte cardinale, permitand astfel luminii sa fie proiectate in diverse culori, in functie de momentul zilei, ceea ce confera interiorului bisericii o lumina naturala superba si o atmosfera magica.

catedral metropolitan 2 obiective turistice rio de janeirocatedral metropolitan 1 obiective turistice rio de janeiro

Arcos da Lapa

Arcos da Lapa sau Carioca Aqueduct, este unul din simbolurile vechiului Rio de Janeiro, aflat in cartierul boem Lapa, ce s-a pastrat in intregime pana in ziua de azi.

Structura din calcar construita in stil Romanic este formata din 42 de arce duble ce se intind pe o lungime de 270 metri, si avand inaltimea putin sub 18 metri.
Arcos da Lapa a fost construit in 1723 pe vrema cand populatia din Rio suferea din cauza lipsei apei, astfel aqueductul a fost construit intre dealurile din Santa Teresa si Santo Antonio, pentru a transporta apa intre cele doua puncte ale orasului.
La mijlocul secolului XIX reteaua de canalizare a orasului s-a dezvoltat si nu mai era nevoie de aqueduct.
In aceeasi perioada au aparut in Rio primele tramvaie publice.
Primul tramvai, tras de magari a fost inaugurat in 1859 de imparatul Pedro al II-lea, iar cativa ani mai tarziu, tramvaiele cu aburi au luat locul celor trase de magari.

Astfel, la sfarsitul secolului XIX Aqueductului Carioca i s-a dat o noua intrebuintare, aceea de a conecta centrul orasului cu cartierul Santa Teresa, prin intermediul tramvaiului.
Tramvaiul galben sau „bondinho” opereaza si astazi peste celebrele arce ala aqueductului pentru a ajunge in cartierul Santa Teresa.
arcos da lapa 1 atractii turistice rio de janeiroarcos da lapa 2 atractii turistice rio de janeiro

Escadaria Selaron

Un alt simbol al orasului Rio de Janeiro pe care nu trebuie sa-l ratati este Escadaria Selaron, celebra scara viu colorata, aflata in apropiere de Arcos da Lapa.
Jorge Selaron, decoratorul acestei fantastice scari, a fost un artist chilian, ce a hotarat sa se stabileasca in Rio de Janeiro, in anul 1983.
In 1990 acesta a inceput sa decoreze treptele scarii ce se afla la cativa metri de casa unde locuia in Rio, cu bucati mici de ceramica sau oglinzi gasite in gunoi, pe care le picta el.
Ulterior, cand scara a inceput sa devina cunoscuta, Selaron a inceput sa primeasca de la prieteni, vizitatori sau fani, bucati de ceramica din toata lumea, pe care apoi le picta si le lipea pe treptele scarii.
Jorge Selaron a decorat in totalitate cele 215 de trepte al scarii, ce se intinde pe o lungime de 125 m, intre Rua Pinto Martins si Rua Joaquim Silva, pe parcursul a 23 de ani (1990-2013).
Acesta schimba in continuu placile de ceramica, inlocuindu-le cu altele, pentru a face din Escadaria Selaron, o lucrare vie de arta.
Din pacate visul lui Jorge Selaron de a crea o lucrare de arta vie, a incetat in ianuarie 2013, cand acesta a fost gasit mort pe una din treptele scarii care i-a adus faima in intreaga lume.
Astazi celebrele Escadaria Selaron sunt decorate cu peste 2.000 de piese de ceramica din peste 60 de tari.
In 2005 Jorge Selaron a primit titlul de cetatean de onoare al orasului, pentru realizarea faimoasei scari ce a fost declarata monument istoric al orasului Rio de Janeiro.

escadaria selaron 3 obiective turistice rio de janeiroescadaria selaron 2 obiective turistice rio de janeiroescadaria selaron 1 obiective turistice rio de janeiro

Stadionul Maracana

Celebrul stadion Maracana a fost singura mea dezamagire din Rio de Janeiro.
Desi a fost renovat cu peste 600 milioane de dolari pentru a gazdui finala Cupei Mondiale din 2014 si deschiderea Jocurilor Olimpice din 2016, arena a inceput sa se degradeze, scaunele arata oribil, unele din ele fiind distruse, mizeria e prezenta peste tot, cu alte cuvinte, vizitarea lui m-a dezamagit total.
Nici macar shop-ul stadionului nu are nimic de oferit turistilor ce-l viziteaza. Cei maxim 10 mp ai mini-shop-ului de pe Maracana sunt in antiteza cu shop-urile imense de pe Ajax Arena, Neu Camp sau Barajas.
Asa ca daca va aflati in Rio evitati Maracana pentru ca nu merita cei 60 R$ pe biletul de intrare.

maracana 1 atractii turistice rio de janeiromaracana 2 atractii turistice rio de janeiromaracana 3 atractii turistice rio de janeiro

Plaje

Printre atuurile „orasului minunat” aflat pe coasta Atlanticului de Sud, se afla faimoasele plaje: Copacabana, Ipanema si Leblon.
Copacabana, probabil cea mai faimoasa plaja din lume, se afla in Zona Sul din Rio de Janeiro, si in stanga ei putem vedea celebrul munte Sugar Loaf, iar in dreapta Fortul Copacabana.
Atmosfera pe plaja e vibranta, plina de oameni expresivi si vioi. Aproape din 5 in 5 minute vanzatorii ambulanti te intreaba daca nu doresti o caipirinha, apa de cocos, costume de baie sau diverse alte obiecte si/sau mancare.
Dupa ce apune soarele si se lasa seara va puteti plimba de-a lungul Avenida Atlantica, ce margineste Copacabana, un bulevard minunat unde gasiti multe terase cu muzica life, dar si cariocas ce vand suveniruri interesante.

copacabana 1 obiective turistice rio de janeirocopacabana 2 obiective turistice rio de janeirocopacabana 3 obiective turistice rio de janeirocopacabana 4 obiective turistice rio de janeirocopacabana 5 obiective turistice rio de janeiro.

Dupa Fortul Copacabana, se afla micuta plaja Arpoador, iar apoi incepe Ipanema.
Zona este considerata una din cele mai scumpe din Rio de Janeiro, pentru ca rezidentii de aici sunt oameni foarte bogati.

ipanema 1 obiective turistice rio de janeiroipanema 2 obiective turistice rio de janeiro

Personal, mi-a placut mai mult plaja Leblon, decat Ipanema, deoarece privelistile de aici sunt mult mai spectaculoase.
Tot pe plaja Leblon am vazut si multe locuri de joaca pentru copii sau locuri special amenajate pentru a practica diverse sporturi.

lebon obiective turistice rio de janeiro

Unde si ce sa mancati in Rio de Janeiro

Mancare traditionala braziliana (feijoada – tocanita de fasole cu carne de porc/vita, frango grelhado – pui la gratar cu orez si cartofi prajiti, carre a mineira – coaste de porc cu fasole, etc. ) gasiti la restaurantele denumite ”Chopperia”.
Incercati si tipicele restaurante braziliene denumite „Churrascaria”. Aici pentru un pret fix puteti servi diverse sortimente de carne preparate excelent la gratar. In pretul fix este inclus si un bufet cu preparate traditionale.

mancare si bauturi 1 atractii turistice rio de janeiromancare si bauturi 3 atractii turistice rio de janeiromancare si bauturi 4 atractii turistice rio de janeiromancare si bauturi 5 atractii turistice rio de janeiromancare si bauturi 6 atractii turistice rio de janeiromancare si bauturi 10 atractii turistice rio de janeiromancare si bauturi 11 atractii turistice rio de janeiro.

Daca nu sunteti tentati de mancarea cu specific brazilian, incercati restaurante cu alt specific: libanez, frantuzesc, italienesc sau chiar indian, care se gasesc din belsug in Rio.
Pentru deserturi delicioase va recomand Confeitaria Colombo ce are 4 locatii in Rio de Janeiro.
Prajiturile sunt perfecte, insa au preturi cam mari pentru cat de mici sunt !

mancare si bauturi 7 atractii turistice rio de janeiromancare si bauturi 8 atractii turistice rio de janeiromancare si bauturi 9 atractii turistice rio de janeiro

Shopping in Rio

Brazilienii sunt renumiti pentru incaltamintea variata si de calitate pe care o produc, asa ca dupa o vizita in Rio de Janeiro e musai sa plecati macar cu o pereche de sandale !
Producatori precum Mr. Cat, Cris Roberto, Arezzo sau Havaianas, ca sa mentionez doar o mica parte dintre acestia, se intrec in oferte de incaltaminte, de la anabelas si sapatilhas, pana la mocassins si botas.
Fiecare are magazine proprii, dar si reprezentante in mall-urile din Rio.
Cel mai mare mall din Brazilia, Barrashopping – cu peste 700 de magazine ce se intind pe mai mult de 1.2km, se afla in Rio de Janeiro, insa intr-o zona unde nu ajunge metroul (de la statia de metrou Jardim Oceanico mai trebuie luat un BRT pana la Barrashopping).
Pentru ca nu am avut suficient timp sa ajung la Barrashopping, am preferat sa „vizitez” mall-urile din centru orasului: Botafogo Praia Shopping, Shopping Tijuca si Leblon Shopping.
In acestea gasiti magazine diverse (incaltaminte, imbracaminte, jucarii, articole sport, etc.), restaurante si schimb valutar.
Duminica dati o tura pe la targul Feira Hippie de Ipanema (e deschis numai duminica), aflat la iesirea A a statiei de metrou Gen. Osorio. Aici gasiti tot felul de lucruri crosetate (costume de baie, rochii, fuste, etc.), genti, tablouri, bijuterii, hamace, jucarii, mancare, adica aproape orice, la preturi nu tocmai ieftine fata de cele din magazine.

Transportul in Rio

Transportul in Rio nu este chiar simplu, cu toate ca sunt multe mijloace de transport puse la dispozitia rezidentilor si turistilor, insa totodata exista si multe carduri de transport, pe care trebuie sa stiti cum sa le folositi.
Din experienta mea va pot spune urmatoarele:

 • Cel mai sigur si mai rapid va deplasati in Rio de Janeiro cu metroul.
 • La unele obiective turistice nu ajungeti direct cu metroul, in sensul ca de la o anumita statie de metrou trebuie sa mai luati un alt mijloc de transport pana la obiectivul dorit.

 

De exemplu:

 1. pentru a ajunge la Cristo Redentor, trebuie sa luati metroul pana la statia Largo de Machado. Aici cumparati bilete de la chioscurile ce se vad vis-a-vis de statie, pentru maxi-taxiul Paineiras Corcovado, pus la dispozitie de Primaria din Rio.
  Pretul include atat transportul dus-intors Largo do Machado – Cristo Redentor, cat si intrarea propriu-zisa la obiectivul turistic.
  Aceste maxi-taxiuri ce va duc direct la Cristo Redentor le gasiti si in zona Copacabana, sau in Barra de Tijuca (mai multe detalii gasiti pe site-ul lor: paineirascorcovado.com.br).
 2. Pentru a ajunge la Jardim Botanico, coborati tot la statia de metrou Largo do Machado si de acolo luati Metro na Superficie Gavea (este de fapt un autobuz) pentru 5 statii, pana la Jardim Botanico.
 • Cardul pe care-l folositi la metrou este valabil si pe aceste Metro na Superficie (pentru alt tip de autobuze sau alt tip de transport, nu este valabil !).
 • Cardul de metrou costa 5 reais si trebuie sa-l alimentati cu bani, iar incarcarea minima trebuie sa fie tot 5 reais (o calatorie costa 4.3 reais).
 • In fiecare statie de metrou exista ghisee unde vi se va alimenta cardul, insa trebuie sa aveti neaparat bani cash, cardurile bancare nefiind acceptate.
 • Nu trebuie sa va luati mai multe carduri daca sunteti mai multe persoane, pentru ca il puteti folosi pe rand la intrarea la metrou sau in Metro na Superficie, numai ca trebuie sa aveti grija sa aveti bani suficienti pe el.

 • La Aeroportul International Galeao nu exista metrou, iar singurul mijloc de transport ce merge catre metrou de aici, este autobuzul expres denumit BRT (Bus Rapid Transit), ce are numarul 30.
 • Pentru acesta va trebui sa va cumparati un alt card prepaid- denumit Bilhete Unico Carioca.
 • Noi l-am cumparat de undeva de la iesirea din aeroport, cardul in sine costa 3 reais, iar fiecare calatorie costa 3.4 reais.
 • BRT-ul va lasa la statia de metrou Vicente de Carvalho, iar timpul aproximativ de mers intre aeroport si aceasta este de cca. 30-35 minute.

 • In Rio exista si tramvaiul usor denumit VLT ce face legatura intre zona portuara si centrul orasului. Noi nu am calatorit cu acesta insa l-am vazut si este un tramvai nou, iar daca calatoriti cu el trebuie sa folositi cardul Bilhete Unico.
  Desigur, exista si autobuze normale, fara a fi BRT sau Metro na Superficie, insa noi nu am circulat cu acelea, pot sa va spun doar ca nu cred ca au aer conditionat, deoarece toate aveau geamurile deschise.
  Sper sa va fie de folos experienta mea din Rio de Janeiro si astept parerile si experientele voastre din „Ciudad Maravillosa”.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

8 comments

 • Daniela

  Ciudad de Samba nu ai vizitat ? Mi se pare o atractie inedita in Rio 🙂

  • In luna noimebrie, cand am vizitat RJ, scolile de samba sunt inchise publicului deoarece se pregatesc pentru celebrul Carnaval care va incepe cat de curand… Mi-as fi dorit sa vizitez Ciudad se Samba, insa asa cum am precizat, nu era deschis publicului in acea perioada a anului

 • Marian

  Copacabana e superba și in ceata ! Felicitări pentru poze👍

 • Elena

  Același oraș superb pe care l-am vizitat in urma cu 3 ani ! Norii adaugă un farmec aparte orașului văzut din Pao de Acucar 🙂

  • Da.. erau multi nori cand am fost la Pao de Acucar, insa am reusit sa vedem tot orasul printre nori, inclusiv statuia lui Isus ce l-a un moment dat a vrut sa iasa dintre norii ce-o acopereau !

 • Petru

  Spune mi,te rog, cum ai ajuns la Cascadele de pe Iguazu din Rio? Si eu ma duc in RdJ peste o luna, de carnaval. M am interesat de ceva cursa cu avionul spre Amazon pentru 2 zile, dar nu se leaga nimic. Si cascadele sunt interesante. ma ajuti cu ceva informatii? multumesc.

  • Cascada Iguazu e un MUST daca ajungi in Rio. E cea mai mare si cea mai spectaculoasa cascada din lume si poate fi vazuta atat in Brazilia in Foz do iguazu, cat si in Argentin in Puerto Iguazu.
   Din Rio exista curse directe spre Foz de Iguazu (partea braziliana a cascadei) cu compania aeriana GOL Lineas (cca. 2 ore de zbor).
   Din fata aeroportului din Foz exista un bus (120) ce te duce chiar in fata intrarii la cascada (trebuie sa intrebi soferul daca merge spre cascada, pt. ca opreste in acelasi loc si pt. directia opusa, adica centrul orasului, sau te uiti ca pe acesta sa scrie PARQUE NACIONAL).
   Cu acest autobuz faci cca. 10 minute pana la intrarea la cascada de pe partea braziliana.
   Daca vrei sa ajungi si pe partea argentiniana a cascadei, adica in Puerto Iguazu, poti lua autobuze din fata intrarii la cascada partea braziliana. Sunt cel putin 2 companii de autobuze ce merg in Puerto Iguazu: RIO URUGUAY si CRUCERO DEL NORTE.Acestea te vor lasa la autogara din centrul orasului Puerto Iguazu.
   Tot de aici vei lua autobuzul ce duce la intrarea la partea argentiniana a cascadelor (cca. 30 de minute), ce este mult mai spectaculoasa decat cea braziliana, aceasta avand si 3 parti de vizitat: Passeio Inferior, Passeio Superior si Garganta do Diabolo.
   La frontiera terestra dintre Brazilia si Argentina autobuzele opresc pt. a putea trece prin vama. La dus, de regula te asteapta pana scapi pe procedurile vamale, la intors de obicei nu te asteapta si va trebui sa astepti alt autobuz al aceeleasi companii (biletul va fi valabil).
   In rest, vacanta frumoasa si daca e neclar ceva poti sa ma mai intrebi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.