Gogosi umplute cu crema de vanilie

Delicatele Gogosi umplute cu crema de vanilie sunt un desert clasic, usor de preparat. Aroma cremei de vanilie completeaza perfect gogosile pufoase si moi.

Gogosi umplute cu crema de vanilie

Ingrediente Gogosi umplute cu crema de vanilie:

Gogosi:

  • 300 g faina
  • 4 g drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar pudra pentru decor

Crema de vanilie:

  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Preparare Gogosi umplute cu crema de vanilie:

Crema de vanilie:

  • Amidonul se amesteca cu 50 ml de lapte, pana la omogenizare, apoi se adauga galbenusele si zaharul.
  • Se amesteca pana la omogenizare.
  • Restul de lapte se pune intr-o cratita la foc mic impreuna cu esenta de vanilie si untul, iar cand acesta clocoteste de adauga in el compozitia obtinuta anterior (lapte-amidon-galbenusuri-zahar) si se amesteca continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.
  • Crema obtinuta se ia apoi se de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, apoi se da la frigider cca. 2 ore inainte de a o utiliza.

Gogosi:

  • Amestecati faina cu drojdia uscata intr-un castron.
  • Adaugati laptele caldut si framantati bine (sau mixati cu ajutorul robotului de bucatarie).
  • Se adauga zaharul, praful de sare si oul, apoi se framanta cca. 10 minute sau pana cand aluatul se desprinde de castron.
  • Se incorporeaza untul si se framantana pana la omogenizare.
  • Castronul se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa stea la cald cca. 1 ora.
  • Se pune faina pe un fund mare de lemn si se framanta putin aluatul.
  • Se intinde apoi cu sucitorul si se formeaza gogosile cu ajutorul unui pahar de bucatarie.
  • Uleiul se incinge bine intr-o cratita inalta antiaderenta, apoi se prajesc gogosile formate pe ambele parti pana cand se rumenesc.
  • Dupa ce sunt gata se scot pe o farfurie in care ati pus hartie prosop, pentru a aborbi din grasimea acestora.
  • Dupa ce se racesc complet, gogosile se vor taia pe jumatate in latime si se vor umple cu crema de vanilie obtinuta.
  • Deasupra se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.