Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

Prajitura cu crema de portocale si ciocolata este foarte apetisanta si aromata. Ciocolata combinata cu sucul de  portocale creeaza un desert perfect de weekend.

Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

Ingrediente Prajitura cu crema de portocale si ciocolata :

Blat sfaramicios:

  • 250 grame faina
  • 50 grame zahar
  • 120 grame unt
  • 2 oua
  • 15 grame cacao

Crema de ciocolata:

  • 125 grame ciocolata dark rupta in bucatele
  • 125 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele
  • 200 grame frisca lichida
  • 10 grame unt

Crema de portocale:

  • 5 galbenusuri
  • 65 grame zahar
  • Sucul de la 3 portocale de marime medie
  • 50 grame unt

 

  • Ciocolata pentru ornat

Preparare Prajitura cu crema de portocale si ciocolata :

Blat sfaramicios:

  • Amestecati toate ingredientele, apoi framantati-le pana cand obtineti un aluat omogen, sfaramicios.
  • Formati o minge din aluat, puneti-o intr-o folie si lasati-o la frigider 30 de minute.
  • Intindeti apoi o foaie de aluat de dimensiunile tavii de copt 20×25 cm.
  • Dati blatul in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 15 minute.

Crema de ciocolata:

  • Puneti frisca impreuna cu ciocolata dark si cea cu lapte, intr-o craticioara.
  • Asezati craticioara deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain-marie), mixati pana cand ciocolata este dizolvata complet.
  • Adaugati apoi untul, mixati, luati vasul de pe bain-marie si lasati compozitia sa se raceasca complet.
  • Dupa ce s-ar racit, se toarna peste blatul sfaramicios racit, se niveleaza, apoi se lasa la frigider cateva ore, pana cand crema se intareste.

Crema de portocale:

  • Puneti intr-o craticioara galbenusele, zaharul, sucul de portocale.
  • Asezati craticioara deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain-marie), mixati pana cand compozitia incepe sa se ingroase (aproximativ 10 minute), apoi adaugati untul taiat in bucatele.
  • Lasati crema de portocale sa se raceasca complet, apoi intindeti-o peste crema de ciocolata ce a stat la frigider, si s-a intarit peste blatul faramicios, nivelati.
  • Dati din nou prajitura la frigider cateva ore, pentru a se intari si crema de portocale.
  • Dupa ce se intareste si crema de portocale, decorati prajitura cu ciocolata topita pe bain-marie.
  • Se lasa din nou la frigider pana cand se intareste si ciocolata de decor, se taie apoi bucati si se serveste.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.