Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie
Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie este desertul perfect pentru orice ocazie ! Se prepara foarte rapid si este nemaipomenit de delicioasa.

Ingrediente Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie:
- 600-700 grame biscuiti
- 600 grame Delatte caramelo (crema de lapte condensat indulcit caramelizat)
Crema de vanilie:
- 3 cani lapte
- 3/4 cana zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 125 grame unt
- 4 linguri faina
- 5 linguri amidon
- 4 oua
Decorare:
- 600 grame frisca rece + 1 lingura zahar pudra
- 100 grame Ciocolata dark rasa
Preparare Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie:
Crema de vanilie:
- Puneti la fiert 2 cani de lapte impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si untul.
- Restul de lapte ramas (1 cana) se amesteca intr-un castron cu ouale, faina si amidonul pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Se toarna apoi in cratita cu lapte, zahar, unt ce clocoteste la foc mic.
- Se mixeaza continuu pana cand crema de vanilie se ingroasa.
- Se lasa sa se raceasca.
Asamblare Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie:
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
- Asezati pe fundul tavii un rand de biscuiti.
- Intindeti crema de lapte condensat indulcit caramelizat peste acestia.
- Asezati un nou rand de biscuiti.
- Deasupra intindeti crema de vanilie.
- Acoperiti cu un al treilea strat de biscuiti.
- Dati prajitura la frigider cel putin 8 ore pentru a se inmuia.
- Dupa ce a stat la rece, intindeti frisca batuta cu zaharul pudra, peste ultimul strat de biscuiti.
- Deasupra presarati ciocolata dark rasa.
- Se lasa la frigider pe tot parcusul consumarii.
Please follow and like us: