Cele mai populare obiective turistice din Macao

39 Shares

La doar o ora de „mers” cu feribotul din Hong Kong, Macao, fosta colonie portugheza pana in 1999, este un oras modern, ce are multe de oferit turistilor sai.
Muzee, parcuri, un turn fantastic, fortereze medievale, temple budiste, dar si biserici crestine, sunt doar cateva din obiectivele turistice populare ale orasului Macao.
Pentru iubitorii de gambling Macao este un paradis al cazinourilor, atat in peninsula propriu-zisa Macao, cat si in insulele Taipa (Cotai Resort) si Coloane, care apartin de Macao, nu degeaba fiind numit „Las Vegas-ul Asiei”.
De asemenea, iubitorii de raliuri sunt atrasi de Macao in fiecare luna noiembrie, deoarece in oras are loc anual, Grad Prix-ul de Formula 3.
Noi am poposit 3 zile in Macao, intr-una din zile facand un tur de forta al insulelor Taipa si Coloane, pentru ca si aici sunt multe obiective turistice, inclusiv hotelurile fabuloase din Cotai Resort, in care poti intra ca si turist pentru a admira decorurile desprinse parca din palate celebre.
Mai jos va spun ce am vizitat timp de 2 zile in peninsula Macao, pentru Taipa si Coloane, urmand o noua postare.

grand lisboa 1 obiective turistice macao grand lisboa 2 obiective turistice macao grand lisboa 3 obiective turistice macao

Macao Tower

Macao Tower este unul din simbolurile emblematice ale orasului Macao si totodata cea mai inalta constructie din oras, masurand 338 metri inaltime de la baza pana la varf.
Turnul este o replica a Sky Tower din Auckland, construit la initiativa omului de afaceri Dr. Stanley Ho Hung-Sun, ce a vazut turnul neo-zeelandez, cu ocazia unei vizite, in 1998.

Constructia eleganta, ce a fost deschisa publicului la sfarsitul anului 2001, ofera o panorama superba asupra orasului de pe platforma aflata la 223 metri inaltime.

In afara de privelisti superbe, Macao Tower ofera vizitatorilor un restaurant, un cinema, magazine, jocuri de noroc, si mai ales senzatii tari pentru cei aventurosi: bungy jumping, skywalk sau climbing wall, cele din urma aflate tot la nivelul platformei de observare de la 223 metri inaltime.
obiective turistice macao tower 1 obiective turistice macao tower 6 obiective turistice macao tower 3 obiective turistice macao tower 2

Muzeul orasului Macao

Cel mai mare muzeu din Macao gazduieste obiecte de valoare istorica si culturala, ce indica vizitatorilor sai modul de viata al numeroaselor comunitati ce au locuit in acest oras de-a lungul timpului.
Cea mai interesanta este expozitia aflata la nivelul doi al muzeului, ce contine obiecte care “vorbesc” despre diverse obiceiuri si festivaluri traditionale, ceremonii religioase si despre arta populara din Macao.
obiective turistice macao museum 3 obiective turistice macao museum 1 obiective turistice macao museum 2 obiective turistice macao museum 4 obiective turistice macao museum 5 obiective turistice macao museum 6 obiective turistice macao museum 7 obiective turistice macao museum 8

Fortaleza do Monte

Muzeul se afla chiar in Fortaleza do Monte din centrul istoric al orasului Macao, ce a fost inclus in patrimonial universal UNESCO in 2005.
Fortaleza do Monte, construita de Jesuiti in secolul XVII, a fost timp de aproape trei secole principalul centru militar de aparare al orasului.
De aceea, cand iesi din Muzeul Macao poti observa cateva tunuri amplasate de-a lungul peretilor fortaretei impresionante, ce ocupa o suprafata totala de 8.000 mp.
Din Fortaleza do Monte puteti vedea si o superba panorama asupra orasului.
fortaleza do monte 1 obiective turistice macao fortaleza do monte 2 obiective turistice macao

Ruinele Sfantului Paul

Tot in centrul istoric, langa Fortaleza do Monte si Muzeul orasului Macao, se afla ruinele Catedralei Sfantul Paul.
Catedrala Sfantului Paul, construita in secolul XVII de catre portughezi, a ars in 1835, din intreaga constructie ramand doar fatada ce astazi este cel mai cunoscut simbol al orasului Macao.
Fatada are 27 metri inaltime, 23,5 metri latime si o grosime de 2,7 metri. Pe perete ramas se pot observa basoreliefuri cu Fecioara Maria, ingeri, crucifixuri, cativa sfinti, Iisus, un porumbel inconjurat de soare, luna si stele.

ruine st. paul macao 1

Muzeul Artei Sacre

In spatele ruinelor Sfantului Paul se afla un mic muzeu interesant – Muzeul Artei Sacre. Aici sunt expuse obiecte, picturi si sculpturi religioase.

Gradina Camoes

La doar 450 metri de Ruinele Sfantului Paul se afla superba Gradina Camoes.
Gradina a fost construita in secolul XVIII ca si parte din casa ocupata la acea vreme de presedintele Companiei British East India.
In 1835 insa britanicii au plecat din Macao, iar noul proprietar portughez al casei a denumit gradina dupa poetul national al Portugaliei, Luis de Camoes.
Astazi gradina este un loc popular printre locuitorii din Macao, dar si pentru turisti, fiind o oaza de liniste si verdeata.
Sculptura de bronz, aflata la intrarea in Gradina Camoes se numeste “Imbratisare” si simbolizeaza vechia prietenie dintre Portugalia si China.
camoes garden 1 obiective turistice macaocamoes garden 2 obiective turistice macao

Muzeul Maritim

Muzeul Maritim din Macao a fost construit aproape de mare, pe locul unde primi exploratori portughezi au ajuns in Macao in anul 1553.
Muzeul Maritim ocupa peste 800 mp si are forma unui vas ce este ancorat in port.
Colectiile muzeului sunt impartite in mai multe sectiuni: traditiile si tehnicile pescarilor din Macao, istoria exploratorilor portughezi si descoperiri geografice, tehnologie si transport maritim, modele de vase maritime, diverse tipuri de franghii folosite in marina, galeria acvariilor.

muzeul maritim 1 obiective turistice macao muzeul maritim 2 obiective turistice macao muzeul maritim 3 obiective turistice macao muzeul maritim 4 obiective turistice macao muzeul maritim 5 obiective turistice macao muzeul maritim 6 obiective turistice macao muzeul maritim 7 obiective turistice macao muzeul maritim 8 obiective turistice macao

Templul A-MA

Vis-a-vis de Muzeul Maritim se afla templul A-Ma, cel mai vechi templu din Macao (1488), dedicat zeitei taoiste A-Ma, considerata protectoarea/zeita pescarilor si navigatorilor.
Templu are 6 parti principale: Poarta Pavilionului, Arcul Memorial, Holul Rugaciunilor, Holul Marinimiei, Holul lui Guanyin si Pavilionul Zhengjiao Chanlin.
Varietatea pavilioanelor dedicate venerarii diferitelor zeitati intr-un singur complex, fac din Templul A-Ma o extraordinara reprezentare a culturii chineze inspirata de Confucianism, Taoism si Buddhism.

templu a-ma 0 macao templu a-ma 1 macao templu a-ma 2 macao templu a-ma 3 macao

Templul Kun Iam

Un alt templu interesant si vizitat de turistii in Macao, este Kun Iam, dedicat zeitei milosteniei.
Este cel mai mare templu din Macao, si are trei altare, toate frumos decorate cu picturi, caligrafii si artefacte lucrate de calugari sau diversi artisti.
kun yam temple obiective turistice macao 1 kun yam temple obiective turistice macao 2 kun yam temple obiective turistice macao 3 kun yam temple obiective turistice macao 4 kun yam temple obiective turistice macao 5 kun yam temple obiective turistice macao 6

Biserica Santo Domingo si Comorile Artei Sacre

Biserica Catolica Santo Domingo se afla in centrul istoric al orasului Macao, in Senado Square.
Biserica a fost construita in 1587 de preotii spanioli dominicani in stil Baroc, dar si cu influente din stilul colonial macanez.
In interiorul bisericii se afla si un mic muzeu „Comorile Artei Sacre”, o galerie cu aproximativ 300 de artefacte sacre valoroase, ce dateaza din secolele XVII-XIX.
Statui din lemn, ipsos sau fildes reprezentand personaje biblice, haine liturgice, picturi in ulei, sunt doar cateva din obiectele expuse aici.

biserica santo domingo 2 obiective turistice macao biserica santo domingo 1 obiective turistice macao comori arta sacra santo domingo 1 obiective turistice macao comori arta sacra santo domingo 2 obiective turistice macaoFortareata Guia

Fortareaza Guia, impreuna cu capela Guia si cu farul portuar Guia, sunt simbolurile trecutului maritim, militar si misionar al orasului Macao.
Construita intre 1622-1638 in cel mai inalt punct din Macao, aceasta fortereata impreuna cu Fortaleza do Monte, au jucat un rol crucial in alungarea flotei olandeze ce dorea sa invadeze Macao in 1622.
Astazi, fortareata Guia este un obiectiv turistic important, deoarece de aici puteti vedea privelisti panoramice superba asupra orasului Macao.

fortareaza guia 1 obiective turistice macao fortareaza guia 2 obiective turistice macao fortareaza guia 3 obiective turistice macao fortareaza guia 4 obiective turistice macaofortareaza guia 6 obiective turistice macao

Muzeul Grand Prix

Muzeul Grand Prix a fost deschis publicului in 1993 pentru a celebra cea de-a 40-a aniversare a Grand Prix-ului de la Macao, competitie sportiva ce are loc in fiecare an in luna noiembrie.
Evenimentul international atrage anul multi turisti interesati de cursele de automobile si motociclete din cadrul Grand Prix-ului de Formula 3.
Muzeul Grand Prix gazduieste exponate ce au legatura cu Grand Prix, de la automobile si motocilete ce au participat candva in competitie si au apartinut unor piloti renumiti precum Eduarfo de Carvalho, Ayrton Senna sau Michael Schumacher, la fotografii, video-uri, articole, cupe, recorduri ale campionilor si obiecte comemorative.
grand prix museum obiective turistice macao 3 grand prix museum obiective turistice macao 5 grand prix museum obiective turistice macao 1 grand prix museum obiective turistice macao 2 grand prix museum obiective turistice macao 4

Muzeul Vinului

In aceeasi cladire cu Muzeul Grand Prix se afla si Muzeul Vinului din Macao.
Cei 1400 mp ai muzeului sunt impartiti in diverse zone ce recreaza atmosfera productiei vinului, aratand vizitatorilor unelte moderne si traditionale legate de procesul de fabricatie al vinului.
In muzeu se gasesc de asemenea multe azulehos, harti, texte, fotografii, obiecte vestimentare, etc. ce relateaza istoria producerii vinului.

muzeul vinului macao 1 muzeul vinului macao 2 muzeul vinului macao 5 muzeul vinului macao 6 muzeul vinului macao 3 muzeul vinului macao 4

Lotus Square

Vis-à-vis de cladirea ce adaposteste cele doua muzee care se pot vizita gratuit (Muzeul Grand Prix si Muzeul Vinului) se afla Lotus Square.
In aceasta imensa piata (16.500 mp) se afla un alt simbol al orasului Macao, o sculptura splendida din bronz aurit a unei flori de lotus inflorite.

Floarea de lotus este emblema orasului Macao (se afla pe steagul orasului Macao).
In 1999 cu ocazia independetei orasului fata de Portugalia, autoritatile au daruit cetatenilor din Macao sculptura reprezentand o floare de lotus inflorita din bronz aurit, simbolizand prosperitatea regiunii.

Aceasta a fost amplasata in piata cu acelasi nume, are diametrul de 3,6 metri, inaltimea de 6 metri si cantareste 6,5 tone.
Floarea de lotus aurita este formata din trei straturi de frunze, simbolizand Peninsula Macao, Insula Taipa si Insula Coloane, ce alcatuiesc regiunea Macao.
Este asemanatoare cu Golden Bauhinia din Hong Kong.

lotus square 2 obiective turistice macao lotus square 1 obiective turistice macao

Casa Muzeu a Dr. Sun Yat Sen

Dr. Sun Yat Sen a fost mentorul revolutiei republicane chineze, ce a inlaturat regimul Dinastiei Qing in 1911.
Dr. Sun Yat Sen, o personalitate carismatica, este considerat “Parintele Natiunii” deoarece a unificat regiunile Chinei
Casa muzeu ce-i poarta numele este casa in care acesta a stat pentru o scurta perioada de timp in Macao, la inceputul secolului XX, pentru a lua puterea din mana madarinilor imperialisti, si pentru a gasi sprijin in a instaura un nou regim in China.
Casa, deschia acum publicului, expune carti, scrisori, fotografii si lucruri personale ale Dr. Sun Yat Sen.

dr sun yat obiective turistice macao 3 dr sun yat obiective turistice macao 1

Transportul in Macao

Transportul in Macao nu este din pacate la superlativ, asa cum este cel din Hong Kong.
In primul rand, Macao nu are inca o retea de metrou, ci numai autobuze, in care de cele mai multe ori nu te poti urca, iar daca te urci, risti sa nu mai poti cobori la statia dorita.
De aceea va recomand sa va cazati cat mai in centru orasului (in centru autobuzele circula mai bine) sau sa folositi taxiul (nu este foarte scump).
Atentie insa, soferii de taxi nu cunosc deloc limba engleza, si riscati sa nu va ia in cursa daca nu aveti scris pe ceva in chineza (bineinteles cu ajutorul celor de la hotel care stiu ceva engleza, si pe care-i puteti ruga sa noteze in chineza) adresa la care doriti sa ajungeti.

Mancarea in Macao

In Macao am servit mai mult mancare chinezeasca, dar si specialitati portugheze.
Nu ratati Pastelaria Koi Kei, o patiserie fantastica ce are cateva magazine in apropiere de Ruinele Sfantului Paul, din centrul istoric al orasului.
Specialitatile de la Koi Kei sunt nemaipomenit de gustoase, si cel mai important este ca pe majoritatea le puteti degusta gratuit, astfel incat sa stiti ce sa  cumparati.
Nu ratati delicioasele pasteis de nata, (le gasiti si in Hong Kong insa sunt mult mai bune in Macao), sau fursecurile cu migdale ori ghimbir, ce definesc dulciurile remarcabile din Macao, pe care le puteti cumpara de la aproape toate patiseriile din oras !

mancare 1 macao mancare 4 macao portughez espaco lisboa mancare 5 macao portughez espaco lisboa mancare 6 macao portughez lisboa mancare macao 2 mancare macao 7 praga mancare macao 8 praga mancare macao 9 praga mancare macao 10 praga mancare macao 11 praga mancare 12 macao koi kei mancare 11 macao koi kei mancare 10 macao koi kei mancare 3 macao

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.