10 Obiective turistice de vazut gratis in Hong Kong

42 Shares

Hong Kong se afla pe locul 3 in topul celor mai scumpe orase din lume, top publicat recent de cei de la Telegraph (luindu-se in considerare pretul a peste 160 de articole), asa ca nu este o metropola deloc ieftina. Cu toate acestea, sunt multe obiective turistice de vizitat gratuit, iar mai jos am alcatuit o lista a celor pe care le-am vazut personal, in urma cu aproape 2 luni.

1. Portul Victoria

Show-ul de lumini ce lumineza feeric superbul Port Victoria in fiecare seara la ora 20, este un must-see in Hong Kong.
Cel mai bine se vede de pe promenada Tsim Sha Tsui, insa puteti sa admirati jocul de lumini si din Victoria Peak, Piata Bauhinia (Golden Bauhinia Square) sau plimbandu-va intr-o mini-croaziera de o ora cu vaporasul companiei Star Ferry, sau cu o junca.
victoria harbour obiective turistice gratuite Hong Kong 2

victoria harbour obiective turistice gratuite Hong Kong 3 victoria harbour obiective turistice gratuite Hong Kong 8 victoria harbour obiective turistice gratuite Hong Kong 7 victoria harbour obiective turistice gratuite Hong Kong 6

2. Atractii gratuite pe insula Lantau: Tian Tan Buddha si Manastirea Po Lin

Ngong ping este un satuc plin de turisti deoarece aici se afla cateva atractii turistice pe care orice vizitator al Hong Kong-ului ar trrebui sa le vada.
Doua din atractii sunt gratuite: Tian Tan Buddha si Manastirea Po Lin.
ngong ping village 1 ngong ping village 2
Tian Tian Buddha este o statuie imensa din bronz a lui Budda, asezata solemn pe varful muntelul Muk Yue.
Statuia din bronz, construita in 1993, are 34 metri inaltime si a fost modelata dupa Sakyamuni, cel a atins iluminarea sub un copac Bodhi.
Ca sa ajungeti la giganta statuie trebuie sa urcati 268 de trepte; de aici puteti admira privelisti deosebite ale insulei Lantau (inclusiv Manastirea Po Lin) si ale Marii Chinei se Sud.
ngong ping village 3 ngong ping budda 1 ngong ping budda 2 ngong ping budda 3 ngong ping budda 4

Manastirea Po Lin, construita in 1906, este una din cele mai importante temple budiste pentru locuitorii Hong Kong-ului. Templul principal gazduieste trei statui din bronz ale lui Budda reprezentand trecutul, prezentul si viitorul, dar si diverse scripturi budiste.
Complexul buddist are si alte structuri interesante, precum holul celor 10.000 de Budda, ce a fost construit in spatele altarului original principal, dar si o expozitie cu relicve budiste, sau Holul Meditatiei. Tavanurile sunt si ele impresionante decorate luxos cu picturi, tapiserii si lampioane.
Numele manastirii, Po Lin, se traduce ca „lotusul pretios”, floarea de lotus fiind un simbol special in religia budista, semnificand puritatea.
ngong ping manastirea po lin 1 ngong ping manastirea po lin 2 ngong ping manastirea po lin 3 ngong ping manastirea po lin 4

Cum ajungeti la Ngong Ping

Mergeti cu MTR pana la statia TUNG CHUNG. De aici luati funicularul Ngong Ping 360, ce in 25 minute va duce in satucul Ngong Ping (statul la coada de bilete+ statul la coada pentru a urca in funicular dureaza in jur de 1 – 1 ½ ore).
Insa, asteptarea merita, deoarece pe parcursul calatoriei veti avea parte de niste privelisti exceptionale asupra insulei Lantau, inclusiv a aeroportului din Hong Kong ce se afla aici, bineinteles insotite de omniprezenta ceata.
De unde va lasa funicularul, mai aveti de mers cca. 700 metri pana la statuia gigant a lui Budda si Manastirea Po Lin.
ngong ping funicular 1 ngong ping funicular 2

3. Muzeul de Istorie din Hong Kong a fost deschis publicului in 1998 si este compus din 8 expozitii permanente interesante ce prezinta intreaga istorie a acestui oras impresionant, din preistorie pana in prezent.
muzeul de istorie obiective turistice gratuite Hong Kong 1 muzeul de istorie obiective turistice gratuite Hong Kong 2 muzeul de istorie obiective turistice gratuite Hong Kong 3 muzeul de istorie obiective turistice gratuite Hong Kong 4

4. Gradina Zoologica si Botanica din Hong Kong este una din cele mai vechi din lume (a fost deschisa publicului in 1871).

In gradina botanica sunt prezente peste 1.000 de plante, majoritatea din zone tropicale si sub-tropicale.
Cea mai interesanta expozitie de flori se afla insa in sera gradinii, ce gazduieste o impresionanta colectie de orhidee, ferigi si bromeliade.
In zona rezervata animalelor se afla pasari (flamingo, cocori), mamale (giboni, urangutani, tamari, ratoni) si reptile (broaste testoase).
gradina zoologica si botanica obiective turistice gratuite Hong Kong 1 gradina zoologica si botanica obiective turistice gratuite Hong Kong 2 gradina zoologica si botanica obiective turistice gratuite Hong Kong 3 gradina zoologica si botanica obiective turistice gratuite Hong Kong 7 gradina zoologica si botanica obiective turistice gratuite Hong Kong 6 gradina zoologica si botanica obiective turistice gratuite Hong Kong 5 gradina zoologica si botanica obiective turistice gratuite Hong Kong 4

5. Parcul Honk Kong, o oaza verde de 80.000 mp, in mijlocul unui oras plin de zgarie-nori, e o adevarata binefacere pentru locuitorii si turistii Hong Kong-ului.
Aici se afla lacuri si cascade artificiale, o sera impresionanta cu mii de plante, locuri de joaca pentru copii si un aviariu cu peste 80 de specii de pasari
parc obiective turistice gratuite hong kong 1 parc obiective turistice gratuite hong kong 2 parc obiective turistice gratuite hong kong 3 parc obiective turistice gratuite hong kong 4 parc obiective turistice gratuite hong kong 5 parc obiective turistice gratuite hong kong 6 In interiorul parcului se mai afla doua obiective turistice gratuite:
Muzeului Ceaiului, unde puteti afla despre diverse moduri de preparare a ceaiului, si puteti vedea o expozitie de seturi de ceai, si Galeria K.s.l.o ce contine o colectie excelenta de ceramica. In cele doua muzee nu este permisa fotografierea.

6. Gradina Nan Lian

O alta oaza verde in mijlocul unei metropole plina de betoane este Nan Lian Garden.
Construita in stilul dinastiei Tang, gradina superba a fost meticulos decorata pe o arie de 3,5 hectare cu dealuri, stanci, lacuri, plante si structuri din lemn amplasate conform unor reguli si metode specifice.
gradina nan lian obiective turistice gratuite hong kong 4 gradina nan lian obiective turistice gratuite hong kong 3 gradina nan lian obiective turistice gratuite hong kong 2 gradina nan lian obiective turistice gratuite hong kong 1

7. Manastirea Chi-Lin

Vis-a vis de Gradina Nan-Lian se afla manastirea Chi Lin.
Aceasta este un complex imens construit din lemn, ce include temple continand statui din lemn, lut sau aur, ce reprezinta divinitati precum Sakyamuni Buddha sau Bodhisattva. De asemenea, aici se afla relicve budiste sau elestee cu flori de lotus menite sa linisteasca sufletul.
chi lin obiective turistice gratuite hong kong 1 chi lin obiective turistice gratuite hong kong 2 chi lin obiective turistice gratuite hong kong 3

8. Manastirea celor 10.000 de Buddha este unul din cele mai faimoase temple budiste, dar si una din cele mai populare atractii turistice din Hong Kong.
Manastirea ocupa 8 hectare, contine 5 temple, 4 pavilioane, o veranda si o pagoda.
Ca sa ajungeti la aceasta trebuie sa urcati 431 de trepte, pe un drum ce contine de o parte si de alta nu mai putin de 500 de statui Arhan in marime naturala
Scarile se urca in aproximativ 20 minute, iar pe drum va puteti intalni cu maimute ce cauta mancare.
manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 1 manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 2 manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 3 manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 4 manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 5 manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 6 manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 7 manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 8 manastirea celor 10000 de budda obiective turistice gratuite hong kong 9

9. Templul Wong Tai Sin sau Sik Sik Yuen are peste 10.000 de vizitatori pe zi si este probabil cel mai aglomerat, dar si cel mai cunoscut templu din Hong Kong.
Zeul templului, Wong Tai Sin, se spune ca vindeca raniti, salveza muribunzii si pedepseste raul. Este adorat nu numai de cei bolnavi, dar si de cei cu probleme in afaceri.
Templul este construit in stil chinezesc traditional: coloane rosu imense, fresce albastre, sculpturi colorate, grilaje galbene si acoperisuri aurite superbe.
Templul imens de peste 18.000 mp, cuprinde in afara de altarul principal si holul mare si alte „atractii” : Holul celor trei sfinti, Peretele celor 9 dragoni, Holul Confucian, Templul Yue Hing, Holul de Bronz, Fantanile Timpurii si Gradina Dorintelor lui Dumnezeu.
templul wong tai sin obiective turistice gratuite hong kong 1 templul wong tai sin obiective turistice gratuite hong kong 2 templul wong tai sin obiective turistice gratuite hong kong 3 templul wong tai sin obiective turistice gratuite hong kong 4 templul wong tai sin obiective turistice gratuite hong kong 5

10. Golden Bauhinia Square

Bauhinia (orhidee ce creste in regiunea Hong Kong-ului) este emblema Hong Kong-ului.
Floarea se afla pe steagul Hong Kong-ului, iar in iulie 1997 cu ocazia independentei Hong Kong-ului fata de Marea Britanie, autoritatile au daruit cetatenilor Hong Kong-ului o sculptura giganta aurita in forma bauhiniei.
Aceasta se afla in piata cu acelasi nume, Golden Bauhinia Square, are 6 metri inaltime si se afla pe un soclu de granit rosu amplasat pe o piramida.
bahinia square obiective turistice gratuite hong kong 2

Acestea au fost cele 10 obiectie turistice gratuite pe care le-am vizitat in Hong Kong. Ar mai fi fost de vazut gratuit: Muzeul Heritage (gratuit miercuri), Muzeul Stiintei (gratuit miercuri), Muzeul Defensivei de Coasta, Centrul de Arta Hong Kong, Muzeul Caii Ferate.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.