Tort cu ananas

159 Shares

Un desert savuros, aromat si care se prepara usor este deliciosul tort cu ananas. Puteti folosi bucati din compot de ananas daca nu aveti ananas proaspat (aproximativ 2/3 de cana bucati din compot de ananas).

tort cu ananas

Ingrediente Tort cu ananas:

  • 175 grame unt
  • 1 cana zahar
  • 3 oua separate (galbenusuri+albusuri)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite esenta de cocos
  • O jumatate de ananas taiat in bucatele
  • 1 1/4 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite zahar

Preparare Tort cu ananas:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Ungeti o forma rotunda de cuptor cu diametrul mare sau doua cu diametrele mici, cu putin unt si apoi acoperiti-o cu o foaie de copt.
  • Amestecati untul cu zaharul cu ajutorul unui mixer pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati galbenusele pe rand, esenta de vanilie si cea de cocos, bucatile de ananas.
  • Incorporati faina si praful de copt.
  • Intr-un alt castron  bateti albusurile spuma impreuna cu putina sare si cu cele 2 lingurite de zahar.
  • Adaugati treptat albusurile batute in castronul in care ati mixat restul ingredientelor, apoi mixati usor pana obtineti un aluat omogen.
  • Turnati compozitia in vasul/vasele rotunde de copt pregatite anterior si dati-le in cuptorul incins timp de 30 de minute sau verificati cu scobitoarea.

Crema:

  • 250 grame branza crema
  • 120 grame unt
  • 2 lingurite esenta de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3-4 cani zahar pudra

 

  • Fulgi de cocos pentru decorare

 

  • Amestecati branza crema cu untul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati esenta de cocos si cea de vanilie, apoi incorporati treptat zaharul pudra (1/2 cana pe rand) pana cand obtineti consistenta dorita a cremei.
  • Taiati blatul pe din doua dupa ce s-a racit complet.

 

Aranajati tortul cu ananas:

  • Puneti primul strat de blat pe o farfurie.
  • Ungeti-l cu jumatate din cantitatea de crema obtinuta anterior.
  • Adaugati al doilea blat.
  • Intindeti restul cremei pe toata suprafata tortului (top si margini).
  • Deasupra decorati cu fulgi de cocos.
  • Lasati tortul cu ananas la frigider cel putin o ora inainte de a o servi.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.