Tort cu ananas

Un desert savuros, aromat si care se prepara usor este deliciosul tort cu ananas. Puteti folosi bucati din compot de ananas daca nu aveti ananas proaspat (aproximativ 2/3 de cana bucati din compot de ananas).

tort cu ananas

Ingrediente Tort cu ananas:

  • 175 grame unt
  • 1 cana zahar
  • 3 oua separate (galbenusuri+albusuri)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite esenta de cocos
  • O jumatate de ananas taiat in bucatele
  • 1 1/4 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite zahar

Preparare Tort cu ananas:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Ungeti o forma rotunda de cuptor cu diametrul mare sau doua cu diametrele mici, cu putin unt si apoi acoperiti-o cu o foaie de copt.
  • Amestecati untul cu zaharul cu ajutorul unui mixer pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati galbenusele pe rand, esenta de vanilie si cea de cocos, bucatile de ananas.
  • Incorporati faina si praful de copt.
  • Intr-un alt castron  bateti albusurile spuma impreuna cu putina sare si cu cele 2 lingurite de zahar.
  • Adaugati treptat albusurile batute in castronul in care ati mixat restul ingredientelor, apoi mixati usor pana obtineti un aluat omogen.
  • Turnati compozitia in vasul/vasele rotunde de copt pregatite anterior si dati-le in cuptorul incins timp de 30 de minute sau verificati cu scobitoarea.

Crema:

  • 250 grame branza crema
  • 120 grame unt
  • 2 lingurite esenta de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3-4 cani zahar pudra

 

  • Fulgi de cocos pentru decorare

 

  • Amestecati branza crema cu untul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati esenta de cocos si cea de vanilie, apoi incorporati treptat zaharul pudra (1/2 cana pe rand) pana cand obtineti consistenta dorita a cremei.
  • Taiati blatul pe din doua dupa ce s-a racit complet.

 

Aranajati tortul cu ananas:

  • Puneti primul strat de blat pe o farfurie.
  • Ungeti-l cu jumatate din cantitatea de crema obtinuta anterior.
  • Adaugati al doilea blat.
  • Intindeti restul cremei pe toata suprafata tortului (top si margini).
  • Deasupra decorati cu fulgi de cocos.
  • Lasati tortul cu ananas la frigider cel putin o ora inainte de a o servi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon3

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.