Prajitura cu crema de ananas si cocos
Prajitura cu crema de ananas si cocos este un desert aromat, racoros, perfect pentru orice ocazie. Cele doua blaturi se combina perfect cu crema delicioasa de ananas.
Ingrediente Prajitura cu crema de ananas si cocos:
Blat simplu:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
Blat de cocos:
- 4 albusuri
- 3/4 cana zahar
- 200 g fulgi de cocos
Crema de ananas:
- 4 galbenusuri
- 1 cutie mare compot de ananas
- 1 cana lapte
- 2 linguri zahar
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 100 g unt
Insiropare:
- 100 ml suc de ananas
Preparare Prajitura cu crema de ananas si cocos:
Blat simplu:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
- Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
- Se incorporeaza apoi galbenusurile pe rand cu ajutorul unei spatule.
- In final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Turnati compozitia intr-o tava de 24×24 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul simplu sa se raceasca complet.
Blat de cocos:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
- Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
- In final se incorporeaza fulgii de cocos treptat, cu ajutorul unei spatule.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Turnati compozitia intr-o tava de 24×24 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20-25 minute.
- Lasati blatul de cocos sa se raceasca complet.
Crema de cocos:
- Sucul de la compotul de ananas se pune intr-un castron, iar fructele din compot se storc usor de sucul ramas in ele in castron, apoi se taie in bucatele mai mici de cca. 1×1 cm.
- Laptele se pune intr-o craticioara la fiert.
- Zaharul se amesteca cu galbenusurile si cu praful de la cele 2 budinci de vanilie, apoi se toarna peste acestea sucul de la compotul de ananas, pus anterior in castron.
- Cand laptele incepe sa fiarba se toarna in acesta compozitia obtinuta anterior (galbenusuri+zahar+praf budinca vanilie+suc de ananas).
- Se amesteca continuu pe foc pana cand se ingroasa (cca. 2 minute).
- Luati budinca obtinuta de pe foc si lasati-o sa se raceasca complet.
- Mixati untul moale pana devine ca o crema, apoi incorporati treptat in acesta budinca racita complet.
- In final se adauga fructele de ananas taiate in bucatele mici.
Asamblare Prajitura cu crema de ananas si cocos:
- Asezati blatul simplu pe un platou de prajituri.
- Insiropati-l cu sucul de ananas.
- Intindeti crema de ananas.
- Asezati blatul de cocos.
- Dati Prajitura cu crema de ananas si cocos la frigider minim 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
Fooarte buna prajitura.E incercata . Ai numai retete minunate 🙂 Multumesc din nou.
Eu iti multumesc Mirela pentru ca imi urmaresti blogul si incerci retetele. Si tu ai prajituri excelente, unele din ele le-am preparat cu mare drag, si bineinteles ca ma voi mai inspira si pe viitor din retetele tale !
OK
2 plicuri budinca de vanilie este enorm la cantitatea retetei, ii da un gust fainos. Sau poate nu vorbim de acelasi lucru, eu am folosit budinca vanilie dr oetker. Multumesc
puteti pune doar 1 plic budinca, daca nu va place crema prea ‘batoasa’