Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni

Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni este un desert rapid, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: afine, mure, coacaze, caise, etc.

Ingrediente Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni:

  • 350 g piscoturi

Umplutura cu frisca si capsuni:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 400 g smantana minimum 20% sau mascarpone/branza crema rece
  • 3-4 linguri zahar pudra sau dupa gust
  • 200 g capsuni taiate in bucatele

Insiropare:

  • 150-200 ml lapte

Preparare Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni:

Umplutura cu frisca si capsuni:

  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o frisca consistenta.
  • Adaugati smantana, mixati usor pana la omogenizare, apoi incorporati bucatelele de capsuni cu ajutorul unei spatule.

Asamblare Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni:

  • Piscoturile se inmoaie cateva secunde in lapte (nu trebuie inmuiate mult deoarece se vor rupe).
  • Puneti jumatate din acestea intr-o tava de 20×30 unul langa altul.
  • Deasupra intindeti jumatate din umplutura cu capsuni si frisca pregatita anterior, nivelati.
  • Repetati straturile: intindeti restul de piscoturi inmuiate, apoi intindeti restul de umplutura cu frisca si capsuni, nivelati.
  • Dati tava la frigider minimum 6 ore inainte de a o taia in patrate.
  • Decorati fiecare bucata de Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni cu jumatati de capsuni.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.