Prajitura frageda cu ciocolata si frisca
Prajitura frageda cu ciocolata si frisca este un desert delicat, usor de preparat. Aroma coajei rase de portocala va adauga un plus de savoare acestei prajituri excelente.
Ingrediente Prajitura frageda cu ciocolata si frisca:
Blat cu ciocolata:
- 6 oua ( 2 oua intregi, 4 galbenusuri, 4 albusuri)
- 250 g ciocolata dark
- 125 g unt
- 175 g zahar
- Coaja rasa de la o portocala
Decor:
- 500 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra cu gust vanilie
- Ciocolata rasa/pudra cacao/bucatele ciocolata
Preparare Prajitura frageda cu ciocolata si frisca:
Blat cu ciocolata:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta la foc mic; compozitia rezultata se lasa sa se raceasca complet.
- Intr-un castron mixati 2 oua intregi cu 4 galbenusuri si 75 g zahar pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Albusurile ramase (4) se bat intr-un alt castron cu restul de zahar (100 g) pana cand se obtine o bezea ferma.
- In castronul cu oua-galbenusuri se adauga pe rand, amestecand usor cu o spatula dupa fiecare: coaja rasa de portocala, compozitia unt-ciocolata topite – racite si bezeaua.
- Compozitia rezultata se va turna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute.
- Blatul cu ciocolata obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate pe un platou sau gratar si se decoreaza cu frisca:
- Smantana pentru frisca se bate cu cele 2 linguri zahar cu gust de vanilie pana se obtine o frisca consistenta.
- Dupa ce intindeti uniform frisca peste blatul cu ciocolata racit, decorati cu bucatele de ciocolata/pudra cacao, etc.
Please follow and like us:
