Prajitura cu nuca caramel si cafea
Prajitura cu nuca caramel si cafea este un desert aromat, usor de preparat.
Ingrediente Prajitura cu nuca caramel si cafea:
Blat cu nuca:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 30 ml ulei
- 4 linguri lapte
- 150 g faina
- 40 g nuci macinate fin
- 1 plic praf de copt
Crema cu caramel si cafea:
- 1 plic budinca vanilie
- 1 plic budinca caramel
- 100 g zahar
- 500 ml lapte
- 125 g unt
- 10 g cafea instant
Decor:
- Nuca macinata
Preparare Prajitura cu nuca caramel si cafea:
Blat cu nuca:
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana se cand acestea se albesc si zaharul se topeste.
- Incorporati uleiul si laptele, amestecati usor.
- In final adauga faina cernuta + praful de copt + nucile macinate fin.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul cu nuca obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se asaza pe un platou de prajituri.
- Intre timp se prepara crema cu caramel si cafea:
- Praful de la budincile de vanilie si caramel se amesteca intr-un castronel cu cca. 150 ml lapte pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Restul de lapte se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
- Cand acesta clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior si praful de cafea instant.
- Se amesteca incontinuu pana cand budinca se ingroasa si nu are cocoloase.
- Se ia apoi craticioara de pe foc, se acopera budinca obtinuta cu o folie de plastic direct peste aceasta, se lasa sa se raceasca complet.
- Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine crema.
- Se adauga budinca racita, se amesteca pana se obtine o crema omogena.
- Aceasta se va intinde peste blatul de nuci racit.
- Deasupra se presara nuci macinate.
- Prajitura cu nuca caramel si cafea se da la frigider minimum 4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
