Prajitura turnata cu visine
Prajitura turnata cu visine este o prajitura simpla si rapida. Blatul fraged cu lapte si ulei se combina foarte bine cu fructele acrisoare, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura turnata cu visine:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 180 ml lapte
- 100 ml ulei
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 300 g visine fara samburi
- 4 plicuri zahar vanilat
Preparare Prajitura turnata cu visine:
- Visinele se pun intr-un castron impreuna cu zaharul vanilat, se amesteca, se lasa deoparte.
Aluat:
- Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea se albesc si zaharul se topeste.
- Se toarna apoi laptele si uleiul, se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
- In final se incorporeaza faina cernuta + praful de copt.
- Turnati jumatate din aluatul obtinut intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10 minute sau pana cand aluatul este usor copt/prinde consistenta.
- Se scoate apoi tava din cuptor, se intind uniform visinele combinate cu zaharul vanilat, iar peste ele se toarna restul de aluat.
- Se da tava din nou la cuptor inca 20 minute sau pana cand Prajitura turnata cu visine se rumeneste deasupra, reduceti temperatura cuptorului la cca. 160-170 grade celsius.
- Prajitura turnata cu visine se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: