Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine este o prajitura simpla si rapida. Blatul fraged cu lapte si ulei se combina foarte bine cu fructele acrisoare, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura turnata cu visine:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 180 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g visine fara samburi
  • 4 plicuri zahar vanilat

Preparare Prajitura turnata cu visine:

  • Visinele se pun intr-un castron impreuna cu zaharul vanilat, se amesteca, se lasa deoparte.

Aluat:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea se albesc si zaharul se topeste.
  • Se toarna apoi laptele si uleiul, se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
  • In final se incorporeaza faina cernuta + praful de copt.
  • Turnati jumatate din aluatul obtinut intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10 minute sau pana cand aluatul este usor copt/prinde consistenta.
  • Se scoate apoi tava din cuptor, se intind uniform visinele combinate cu zaharul vanilat, iar peste ele se toarna restul de aluat.
  • Se da tava din nou la cuptor inca 20 minute sau pana cand Prajitura turnata cu visine se rumeneste deasupra, reduceti temperatura cuptorului la cca. 160-170 grade celsius.
  • Prajitura turnata cu visine se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.