Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni
Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni este un desert rapid, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: afine, mure, coacaze, caise, etc.

Ingrediente Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni:
- 350 g piscoturi
Umplutura cu frisca si capsuni:
- 500 ml smantana pentru frisca rece
- 400 g smantana minimum 20% sau mascarpone/branza crema rece
- 3-4 linguri zahar pudra sau dupa gust
- 200 g capsuni taiate in bucatele
Insiropare:
- 150-200 ml lapte
Preparare Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni:
Umplutura cu frisca si capsuni:
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o frisca consistenta.
- Adaugati smantana, mixati usor pana la omogenizare, apoi incorporati bucatelele de capsuni cu ajutorul unei spatule.
Asamblare Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni:
- Piscoturile se inmoaie cateva secunde in lapte (nu trebuie inmuiate mult deoarece se vor rupe).
- Puneti jumatate din acestea intr-o tava de 20×30 unul langa altul.
- Deasupra intindeti jumatate din umplutura cu capsuni si frisca pregatita anterior, nivelati.
- Repetati straturile: intindeti restul de piscoturi inmuiate, apoi intindeti restul de umplutura cu frisca si capsuni, nivelati.
- Dati tava la frigider minimum 6 ore inainte de a o taia in patrate.
- Decorati fiecare bucata de Prajitura fara coacere cu frisca si capsuni cu jumatati de capsuni.
Please follow and like us: