Prajitura cu mure si cacao

Prajitura cu mure si cacao este un desert savuros, usor de preparat. Blatul fraged cu unt se combina excelent cu fructele alese, alcatuind o prajitura gustoasa.

Ingrediente Prajitura cu mure si cacao:

  • 4 oua mari
  • 175 g unt topit si racit
  • 350 g zahar
  • 200 g faina
  • 80 g cacao dark
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g mure

Decor:

  • Inghetata/frisca

Preparare Prajitura cu mure si cacao:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se toarna untul topit si racit, se amesteca usor cu o spatula.
  • In final se adauga ingredientele uscate cernute: faina, cacaua si praful de copt; se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza cat mai uniform murele.
  • Se da tava in cuptorul preincazit la 180 grade cca. 25-30 minute, se verifica cu scobitoarea (mijlocul trebuie sa fie usor lipicios, se va intari cand se raceste prajitura).
  • Prajitura cu mure si cacao se lasa sa se raceasca complet, se taie in bucati, se decoreaza fiecare bucata cu inghetata sau frisca.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.