Prajitura cu blat umed si Nutella
Prajitura cu blat umed si Nutella este un deliciu culinar deosebit. Blatul fraged cu cacao si iaurt se combina excelent cu crema de ciocolata cu alune de padure, alcatuind o prajitura excelenta. Cana folosita = 200 ml.

Ingrediente Prajitura cu blat umed si Nutella:
Blat umed cu iaurt si cacao:
- 3 cani faina
- 3 cani iaurt
- 1 cana ulei
- 2 cani zahar
- 3 linguri cacao
- 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu
Alte Ingrediente:
- 500 ml smantana pentru frisca rece
- 9 linguri Nutella
Decor:
- Ciocolata tocata marunt
Preparare Prajitura cu blat umed si Nutella:
Blat umed cu iaurt si cacao:
- Intr-un castron amestecati faina cu cacaua, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
- Intr-un alt castron amestecati uleiul cu iaurtul, apoi turnati compozitia obtinuta in castronul cu amestecul de faina.
- Se mixeaza usor cu un tel pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul umed cu iaurt si cacao se lasa sa se raceasca complet.
- Dupa ce s-a racit, intindeti uniform peste el 5 linguri Nutella.
- Smantana pentru frisca rece se se bate pana devine frisca, apoi se adauga in ea cele 4 linguri de Nutella ramasa, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se intinde peste blatul acoperit cu Nutella, iar deasupra se presara bucati de ciocolata.
- Prajitura cu blat umed si Nutella se lasa la frigider cca. 3 – 4 ore apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us: