Prajitura pufoasa cu unt si prune

Prajitura pufoasa cu unt si prune este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si caise sau o combinatie caise-prune.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu unt si prune:

  • 4 oua mari
  • 250 g unt moale
  • 250 g zahar
  • 290 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar
  • 15 prune

Preparare Prajitura pufoasa cu unt si prune:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, mixati bine dupa fiecare.
  • In final se incorporeaza faina cernuta + praful de copt cu ajutorul unei spatule.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile rezultate se aranjeaza in aluatul din tava cu mijlocul in aluat.
  • Deasupra se presara zaharul vanilat + 1 lingura zahar.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura pufoasa cu unt si prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.