Prajitura pufoasa cu unt si prune
Prajitura pufoasa cu unt si prune este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si caise sau o combinatie caise-prune.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu unt si prune:
- 4 oua mari
- 250 g unt moale
- 250 g zahar
- 290 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura zahar
- 15 prune
Preparare Prajitura pufoasa cu unt si prune:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena.
- Adaugati ouale pe rand, mixati bine dupa fiecare.
- In final se incorporeaza faina cernuta + praful de copt cu ajutorul unei spatule.
- Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile rezultate se aranjeaza in aluatul din tava cu mijlocul in aluat.
- Deasupra se presara zaharul vanilat + 1 lingura zahar.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura pufoasa cu unt si prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: