Prajitura cu cafea instant

Prajitura cu cafea instant este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu cafea instant:

Blat cu cafea instant:

  • 4 oua
  • 160 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 150 g faina
  • 10 g pulbere cafea instant
  • 1 lingurita praf de copt

Crema cu cafea instant:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor frisca (8 g)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5 g pulbere fina cafea instant

Preparare Prajitura cu cafea instant:

Blat cu cafea instant:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul.
  • Se toarna apoi uleiul si laptele, se amesteca scurt.
  • Faina se cerne impreuna cu pudra de cafea instant intr-un alt castron si se amesteca  cu praful de copt, apoi ingredientele uscate se   adauga in castronul cu oua-zahar; se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20  cm, in care ati pus hartie de copt; nivelati.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 – 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu cafea instant se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se asaza pe un platou.

Crema de cafea instant:

  • Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
  • Se adauga intaritorul de frisca, se mixeaza cateva secunde, apoi se adauga pulberea fina de cafea instant; se mai mixeaza cateva secunde pana la omogenizare.
  • Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul cu cafea instant racit.
  • Prajitura cu cafea instant se da la frigider minimum 2 ore, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.