Prajitura cu cafea instant
Prajitura cu cafea instant este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu cafea instant:
Blat cu cafea instant:
- 4 oua
- 160 g zahar
- 60 ml lapte
- 60 ml ulei
- 150 g faina
- 10 g pulbere cafea instant
- 1 lingurita praf de copt
Crema cu cafea instant:
- 300 ml smantana pentru frisca
- 1 plic intaritor frisca (8 g)
- 2 linguri zahar pudra
- 5 g pulbere fina cafea instant
Preparare Prajitura cu cafea instant:
Blat cu cafea instant:
- Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul.
- Se toarna apoi uleiul si laptele, se amesteca scurt.
- Faina se cerne impreuna cu pudra de cafea instant intr-un alt castron si se amesteca cu praful de copt, apoi ingredientele uscate se adauga in castronul cu oua-zahar; se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm, in care ati pus hartie de copt; nivelati.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 – 30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul cu cafea instant se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se asaza pe un platou.
Crema de cafea instant:
- Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
- Se adauga intaritorul de frisca, se mixeaza cateva secunde, apoi se adauga pulberea fina de cafea instant; se mai mixeaza cateva secunde pana la omogenizare.
- Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul cu cafea instant racit.
- Prajitura cu cafea instant se da la frigider minimum 2 ore, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us: