Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc
Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc este un desert savuros, aromat, foarte usor de preparat.

Ingrediente Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 75 g amidon
- 1 linguita esenta de vanilie
- 500 g iaurt grecesc
- 300 g cirese
Preparare Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc:
- Mixati ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Incorporati pe rand iaurtul grecesc, apoi amidonul, amestecati usor pana la omogenizare.
- Ungeti o forma rotunda cu diametrul de 18 cm inalta cu unt, apoi aranjati ciresele pe fundul acesteia.
- Turnati aluatul obtinut anterior, dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-60 minute.
- Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc se lasa sa se raceasca complet in tava (prajitura este moale cand se scoate din cuptor), apoi se pune la frigider cca. 2-3 ore ca sa sa intareasca, dupa aceea se poate taia in felii.
Please follow and like us: