Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc

Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc este un desert savuros, aromat, foarte usor de preparat.

Ingrediente Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g amidon
  • 1 linguita esenta de vanilie
  • 500 g iaurt grecesc
  • 300 g cirese

Preparare Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc:

  • Mixati ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Incorporati pe rand iaurtul grecesc, apoi amidonul, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Ungeti o forma rotunda cu diametrul de 18 cm inalta cu unt, apoi aranjati ciresele pe fundul acesteia.
  • Turnati aluatul obtinut anterior, dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-60 minute.
  • Clafoutis cu cirese si iaurt grecesc se lasa sa se raceasca complet in tava (prajitura este moale cand se scoate din cuptor),  apoi se pune la frigider cca. 2-3 ore ca sa sa intareasca, dupa aceea se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.