Chec cu cacao si nuci de post
Savurosul Chec cu cacao si nuci de post se gateste usor si este foarte gustos. Textura fina si combinatia hrisca-cocos-orez, alcatuiesc un desert deosebit.

Ingrediente Chec cu cacao si nuci de post:
- 3/4 cana faina de hrisca
- 1/2 cana faina de cocos
- 1/2 cana faina de orez
- 1 lingura amidon
- 2 lingurite praf de copt
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita scortisoara
- ½ cana zahar
- 5 linguri gem la alegere
- 1 cana lapte de soia
- 1/3 cana ulei
- 1 lingura lichior Amaretto
- 1/2 cana nuci macinate sau tocate marunt
Glazura:
- 4 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 2 linguri cacao
- 50 g margarina
Decor:
- Jumatati de nuci
Preparare Chec cu cacao si nuci de post:
Chec:
- Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate (faina de hrisca, faina de cocos, faina de orez, amidonul, praful de copt, cacaua, scortisoara) cu zaharul pana la omogenizare.
- Se adauga apoi laptele de soia, gemul, uleiul, Amaretto si nucile macinate, se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
- Se unge cu ulei si se tapeteaza cu putina faina o forma mare de chec.
- Se toarna compozitia obtinuta si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi de toarna peste acesta glazura de cacao.
- Checul cu cacao si nuci de post se docoreaza cu jumatati de nuci.
Glazura de cacao:
- Puneti la fiert apa cu zaharul.
- Cand incepe sa clocoteasca se adauga margarina taiata in cubulete si cacaua.
- Se lasa sa fiarba cca. 5 minute la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca si se toarna si intinde peste checul racit.
Please follow and like us: