Prajitura cu cafea ciocolata si rom
Prajitura cu cafea ciocolata si rom este un desert delicat si aromat. Blatul cu gust intens de cacao si cafea este completat perfect de glazura simpla de ciocolata si lapte.

Ingrediente Prajitura cu cafea ciocolata si rom:
Blat:
- 200 g unt
- 1 cana pudra de cacao
- 2 cani faina
- 1 1/2 cafea tare
- 1/2 cana rom brun
- 2 cani zahar
- 2 oua mari
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
Glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 60 ml lapte
Preparare Prajitura cu cafea ciocolata si rom:
Blat:
- Intr-o craticioara se pun 1 cana zahar, cafeaua, untul, romul si cacaua la foc mic.
- Se amesteca ingredientele pana cand untul se topeste, se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca cca. 10 minute.
- Faina se amesteca intr-un castron cu bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Ouale se mixeaza cu zaharul ramas – 1 cana pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se toarna apoi peste acestea compozitia cu cacao-unt-rom obtinuta anterior, apoi faina amestecata cu bicarbonatul si sarea; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se inchide apoi focul, se lasa usa intredeschisa la cuptor si se mai lasa tava inca 15 minute, apoi se scoate si se asteapta sa se raceasca complet.
Glazura:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu laptele pe bain-marie sau intr-o craticioata antiaderenta, apoi se toarna uniform peste blatul racit.
- Se asteapta ca glazura sa se intareasca si sa se raceasca, apoi Prajitura cu cafea ciocolata si rom se poate taia in felii.
Please follow and like us: