Prajitura cu piersici si budinca

Prajitura cu piersici si budinca este foarte gustoasa si racoritoare. In locul piersicilor din conserva puteti pune pierisic proaspete sau alte fructe, de ex. mere, prune.

Ingrediente Prajitura cu piersici si budinca:

Blat:

  • 4 oua
  • 100 g unt topit racit
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 7 g praf de copt

Budinca de vanilie:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2-3 linguri zahar
  • 750 ml lapte
  • 30 g unt

Alte ingrediente:

  • 1 cutie compot de piersici
  • Zahar pudra pentru decor

Preparare Prajitura cu piersici si budinca:

Preparare budinca de vanilie:

  • Continutul celor 2 plicuri se amesteca intr-un castron cu 1 cana de lapte, cu ajutorul unui tel, pana la omogenizare.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si cele 30 g unt la fiert, la foc mic.
  • Cand laptele clocoteste se toarna compozitia obtinuta anterior, se mixeaza continuu 1-2 minute sau pana cand budinca se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

Preparare blat:

  • Untul topit racit se mixeaza usor cu zaharul, cu ajutorul unui tel, pana la omogenizare.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • In final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
  • Turnati cca. 3/4 din din compozitia obtinuta in tava de copt, nivelati.
  • Peste aceasta se intinde budinca de vanilie calduta, nivelati.
  • Piersicile din conserva se scurg bine de suc si se taie in felii, apoi se asaza uniform in budinca de vanilie.
  • Deasupra turnati restul compozitiei de blat in mod uniform, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute.
  • Se scoate apoi tava din cuptor se lasa Prajitura cu piersici si budinca sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon7

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.