Prajitura cu blat de cacao si crema de biscuiti

Un desert usor de preparat din cateva ingrediente aflate in orice bucatarie este savuroasa Prajitura cu blat de cacao si crema de biscuiti. Blatul de cacao insiropat cu lapte impreuna cu crema de biscuiti smantana si frisca creeaza un desert excelent.

Prajitura cu blat de cacao si crema de biscuiti

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de biscuiti:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao

Crema de biscuiti:

  • 500 grame smantana pentru frisca
  • 200 grame zahar pudra
  • 300 grame biscuiti pisati
  • 200 grame smantana grasime 10-12%
  • 200 ml lapte pentru insiropare prajitura
  • Ciocolata rasa pentru decorare

Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de biscuiti:

Blatul de cacao:

  • Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Intr-un castron mare bateti albusele spuma impreuna cu zaharul.
  • Adaugati in castron galbenusele, mixati pana cand acestea sunt incorporate, apoi turnati uleiul.
  • In final incorporati faina si cacaua, mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de cuptor de 23×33 cm.
  • Turnati aluatul obtinut anterior in tava de copt, nivelati-l si dati-l in cuptorul incins timp de 20-25 minute au verificcati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul de cacao sa se raceasca complet inainte de a-l taia.

Crema de biscuiti:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena, apoi incorporati si smantana (grasime 10-12%).
  • Adaugati in compozitie biscutii pisati, mixati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Taiati blatul de cacao racit complet in doua parti egale pe latime.

Asamblare prajitura:

  • Asezati primul blat de cacao pe o masa de lucru sau pe o foaie de copt.
  • Insiropati blatul cu jumatate din cantitatea de lapte pe toata suprafata acestuia, asteptati ca acesta sa se absoarba, apoi intindeti jumatate din crema de biscuiti obtinuta anterior peste el.
  • Asezati al doilea blat de cacao peste primul strat de crema, insiropati-l si pe acesta cu restul de lapte, asteptati sa se absoarba, apoi intindeti restul de crema de biscuiti peste cel de-al doilea blat.
  • Decorati Prajitura cu blat de cacao si crema de biscuiti cu ciocolata rasa.
  • Dati Prajitura cu blat de cacao si crema de biscuiti la frigider cel putin 2-3 ore, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.