Piept de pui cu sos de rosii si parmezan

Reteta de mai jos este un pic mai laborioasa si are un timp mai mare de preparare, insa orice efort este recompensat de gustul perfect al deliciosului piept de pui cu sos de rosii si parmezan.

Piept de pui cu sos de rosii si parmezan

Ingrediente Piept de pui cu sos de rosii si parmezan:

  • 4 piepti de pui file batuti cu ciocanul (intr-o folie alimentara) astfel incat sa aiba grosimea maxima de 1cm

Marinada:

  • 1 cana lapte batut
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 1 lingurita praf de chili
  • Sare

Aluat:

  • 1/2 cana faina
  • 1/2 cana malai
  • 1/3 cana parmezan ras
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita paprika

 

  • 1 ou+ 1 lingura apa
  • 30 grame unt topit
  • 1 lingura ulei de masline

Sosul de rosii:

  • 300 ml sos tabasco
  • 400 grame rosii in bulion taiate
  • 3-4 ardei copti taiati in bucatele
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri parmezan ras
  • Sare
  • Piper

 

  • 150 grame branza cheddar rasa
  • Coriandru proaspat tocat

Preparare Piept de pui cu sos de rosii si parmezan:

Marinada:

  • Mixati ingredientele de marinada intr-un castron.
  • Puneti pieptii de pui  impreuna cu mixul de marinada in pungi cu inchidere etansa.
  • Mixati usor pieptii de pui din pungi si lasatii la marinat in jur de 12 ore la frigider.

Sosul:

  • Sotati ceapa impreuna cu usturoiul intr-o tigaie in care ati pus o lingura de ulei de masline la foc mediu, pana cand ceapa se inmoaie.
  • Adaugati ardeii copti, sosul tabasco, rosiile in bulion tocate, oregano.
  • Mixati ingredientele si adaugati mierea.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Reduceti focul la minimum si lasati sosul sa fiarba 15-20 minute, amestecandu-l din cand in cand.
  • Aproape de final, adaugati patrunjelul proaspat tocat si parmezanul ras.
  • Luati sosul de pe foc si lasati-l cel putin 10 minute sa se raceasca.

 

  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Acoperiti fundul unei tavi de cuptor cu o hartie de copt.
  • Stropiti hartia cu putin ulei, apoi cu ajutorul unei pensule de bucatarie imprastiati-o pe toata suprafata tavii.
  • Intr-un castron mixati ingredientele pentru aluat.
  • Intr-un alt castron bateti oul impreuna cu apa, sarea, piperul.
  • Scoateti pieptii de pui din pungile inchise etans si scurgeti excesul de marinada.
  • Dati pieptii de pui prin mixul cu ingredientele de aluat.
  • Dati apoi prin oul batut+apa, apoi iar prin mixul cu ingrediente de aluat.
  • Topiti cele 30 grame de unt si mixati-le cu uleiul de masline.
  • Asezati pieptii de pui pe hartia de copt din tava de cuptor.
  • Stropiti pieptii de pui cu untul topit mixat cu uleiul de masline.
  • Dati pieptii de pui in cuptorul incins timp de 40-45 minute pana cand acestia sunt rumeniti (la jumatatea timpului ii intoarceti).

 

  • Turnati o parte din sosul preparat anterior intr-o alta tava de cuptor, astfel incat acesta sa acopere fundul tavii.
  • Aranjati pieptii de pui peste sos.
  • Turnati restul de sos peste pieptii de pui.
  • Presarati branza cheddar rasa peste pieptii de pui.
  • Acoperiti vasul cu o folie si lasati pieptii de pui cu sos de rosii si parmezan in cuptor timp de 10-15 minute sau pana cand branza se topeste.
  • Presarati deasupra coriandrul proaspat tocat si serviti imediat.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.