Sos olandez

 

Cel mai usor sos pentru salate, legume fierte la abur, si nu numai, este binecunoscutul sos olandez. Este ideal si peste fripturi de pui sau porc pregatite la cuptor ori la gratar.

sos olandez

Ingrediente sos olandez:

  • 175 grame unt topit
  • 3 linguri apa
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura suc de lamaie
  • Sare
  • Piper

Preparare sos olandez:

  • Intr-un blender amestecati la viteza cea mai mica timp de 10-15 secunde galbenusurile, apa, sucul de lamaie, sarea, piperul.
  • In timp ce blenderul functioneza la viteza maxima adaugati prin capacul acestuia untul cald topit treptat pana obtineti un sos de consistenta mai groasa si omogena.
  • Sosul olandez se seveste alaturi de sparanghel sau diverse salate cu oua.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.