Prajitura bicolora cu visine si ciocolata
Prajitura bicolora cu visine si ciocolata este un deliciu culinar pretabil la ocazii speciale. Blatul umed cu unt si chefir se combina foarte bine cu fructele dulci-acrisoare si topping-ul de ciocolata, alcatuind o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura bicolora cu visine si ciocolata:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 60 ml ulei
- 60 g unt topit si racit
- 200 ml chefir
- 250 g faina
- 10 g praf de copt
- 250 g visine
- 1 lingura cacao pudra
- 2 linguri chefir
Decor:
- Ciocolata topita
Preparare Prajitura bicolora cu visine si ciocolata:
- Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea se albesc, iar zaharul se topeste.
- Se toarna apoi uleiul si untul topit, se mixeaza usor.
- Se adauga chefirul (200 ml), apoi faina cernuta + praful de copt; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Turnati 2/3 din compozitia obtinuta intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
- Deasupra aranjati uniform visinele.
- In restul de aluat (1/3) se adauga cacaua si cele 2 linguri de chefir, se amesteca usor ingredientele pana la omogenizare.
- Compozitia cu cacao obtinuta se toarna peste visinele din tava, se niveleaza.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura bicolora cu visine si ciocolata se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate se asaza pe un gratar sau platou, se taie in felii si se decoreaza fiecare felie cu ciocolata topita.
Please follow and like us:
