Guguluf cu mac

Savurosul Guguluf cu mac este un desert fraged, aromat ce se prepara foarte usor.

Ingrediente Guguluf cu mac:

  • 3 oua
  • 150 g unt moale
  • 225 g zahar
  • 30 g seminte de mac
  • 100 ml lapte
  • 210 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Preparare Guguluf cu mac:

  • Untul se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie.
  • In final se incorporeaza faina cernuta + praful de copt + semintele de mac, alternativ cu laptele, in 2 reprize fiecare.
  • Se amesteca usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de guguluf  cu diametrul de 22 cm ce in prealabil a fost unsa cu  unt si se tapetata cu faina.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati su scobitoarea.
  • Guguluf-ul cu mac obtinut se lasa sa se racesca in tava, apoi se rastoarna usor pe un gratar/fund de lemn, se lasa  sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.