Prajiura cu fructe mascarpone si crumble

Prajiura cu fructe mascarpone si crumble este un desert savuros, aromat, usor de pregatit.

Ingrediente Prajiura cu fructe mascarpone si crumble:

Blat:

  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 225 g mascarpone
  • 130 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g unt topit si racit
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 125 g fructe taiate (caise/piersici/prune)

Crumble:

  • 50 g faina
  • 35 g unt
  • 40 g zahar

Preparare Prajiura cu fructe mascarpone si crumble:

  • Mixati zaharul cu branza mascarpone intr-un castron pana se obtine o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, mixati bine dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati faina + praful de copt, apoi adaugati untul topit si racit; mixati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform bucatelel din fructele alese, impingandu-le usor in aluat.
  • Peste ele se presara crumble-lul: Framantati ingredientele pana obtineti aluatul faramicios de crumble.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
  • Prajiura cu fructe mascarpone si crumble se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in felii.

Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.