Guguluf marmorat cu cirese

Guguluf-ul marmorat cu cirese este un desert savuros, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: visine, zmeura, afine, mure, coacaze, etc.

Ingrediente Guguluf marmorat cu cirese:

  • 4 oua
  • 250 g unt moale
  • 250 g zahar
  • 500 g faina
  • 130 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 200 g cirese

Preparare Guguluf marmorat cu cirese:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron  pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Adaugati jumatate din lapte, apoi faina cernuta + praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se imparte in doua.
  • Intr-una se adauga cacaua si restul de lapte.
  • Compozitiile obtinute se  adauga alternativ pana se umple cca. ½ din inaltimea formei  (o lingura din compozitia cu cacao, o lingura din compozitia simpla)   de guguluf cu diametrul de 24 cm pe care inainte ati uns-o cu unt si ati presarat putina faina.
  • Se aranjeaza apoi uniform ciresele in aluatul din tava.
  • Se continua apoi cu adaugarea alternativa a celor doua compozitii (o lingura din compozitia cu cacao, o lingura din compozitia simpla)   pana la epuizarea acestora.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verifiati cu scobitoarea.
  • Guguluf -ul marmorat cu cirese se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.