Guguluf marmorat cu cirese
Guguluf-ul marmorat cu cirese este un desert savuros, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: visine, zmeura, afine, mure, coacaze, etc.

Ingrediente Guguluf marmorat cu cirese:
- 4 oua
- 250 g unt moale
- 250 g zahar
- 500 g faina
- 130 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- 200 g cirese
Preparare Guguluf marmorat cu cirese:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Adaugati jumatate din lapte, apoi faina cernuta + praful de copt.
- Compozitia obtinuta se imparte in doua.
- Intr-una se adauga cacaua si restul de lapte.
- Compozitiile obtinute se adauga alternativ pana se umple cca. ½ din inaltimea formei (o lingura din compozitia cu cacao, o lingura din compozitia simpla) de guguluf cu diametrul de 24 cm pe care inainte ati uns-o cu unt si ati presarat putina faina.
- Se aranjeaza apoi uniform ciresele in aluatul din tava.
- Se continua apoi cu adaugarea alternativa a celor doua compozitii (o lingura din compozitia cu cacao, o lingura din compozitia simpla) pana la epuizarea acestora.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verifiati cu scobitoarea.
- Guguluf -ul marmorat cu cirese se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: