Guguluf cu afine si smantana

Deliciosul Guguluf cu afine si smantana este un desert foarte pufos, usor de preparat. Blatul moale si aromat se potriveste perfect cu fructele de padure, alcatuind un desert excelent.

Ingrediente Guguluf cu afine si smantana:

  • 5 oua
  • 280 g zahar
  • 220 g unt moale
  • 3 linguri smantana 12%
  • Sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g afine
  • 320 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Preparare Guguluf cu afine si smantana:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa, omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie.
  • Se incorporeaza jumatate din faina + praful de copt, apoi smantana; se pune restul de faina.
  • In final se adauga afinele, se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Ungeti cu putin unt si tapetati cu o lingurita de faina o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm, apoi turnati compozitia obtinuta anterior in aceasta.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Guguluf-ul cu afine si smantana se lasa sa se raceasca in tava cca. 5-10 minute, se rastoarna apoi pe un gratar/fund de lemn, se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.