Prajitura cu foi jeleu de zmeura si  crema mascarpone

2 Shares

Prajitura cu foi jeleu de zmeura si  crema mascarpone este un desert fabulos, aromat si delicat. Foile fragede se combina perfect cu aroma fructelor si crema de frisca + mascarpone, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu foi jeleu de zmeura si  crema mascarpone:

Foi:

  • 2 oua mari/ 3 mici
  • 170 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet
  • Faina cat cuprinde (650-700 g)
  • 1 praf de sare

Jeleu de zmeura:

  • 550 g zmeura
  • 70 g zahar
  • 20 g amidon dizolvat in 75 ml apa rece

Crema de mascarpone si frisca:

  • 300 ml smantana pentru frisca rece
  • 250 g mascarpone rece
  • 1 lingura zahar pudra

Preparare Prajitura cu foi jeleu de zmeura si  crema mascarpone:

Foi:

  • Intr-un vas se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul pana compozitia devine cremoasa.
  •  Se adauga apoi uleiul  si se mai mixeaza putin.
  • Adaugam apoi laptele, amestecam, punem si amoniacul stins cu zeama de lamaie, iar la final adaugam faina in ploaie, putin cate putin.
  • Cand se adauga faina, la inceput amestecam cu mixerul, mai adaugam faina si amestecam apoi cu o lingura de lemn, iar la final se framanta cu mana, adaugand treptat faina pana aluatul devine omogen, consistent, elastic, nelipicios.
  • Se lasa 10 minute sa se odihneasca.
  • Transferam aluatul din vas pe un blat de lucru presarat cu faina.
  • Se imparte in patru bucati egale.
  • Din fiecare bucata se intinde cate o foaie (direct pe fundul unei tavi, 34/36 cm pudrata cu putina faina).
  • Se coace fiecare foaie cate 7-8 minute, la 180 grade Celsius.
  • Foile obtinute se lasa sa se raceasca.

Jeleu de zmeura:

  • Zmeura se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic, se amesteca continuu.
  • Cand zaharul s-a topit se adauga amidonul dizolvat in apa rece, se amesteca in continuare pana se ingroasa compozitia; se ia de pe foc se lasa sa se raceasca.
  • Crema de mascarpone si frisca:
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
  • Se adauga branza mascarpone in 2-3 reprize, se mixeaza usor cu viteza mica a mixerului pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu foi jeleu de zmeura si  crema mascarpone:

  • Asezati una din foile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Intindeti cca. 1/3 din jeleu de zmeura obtinut.
  • Deasupra intindeti 1/4 din crema de mascarpone si frisca.
  • Repetati cu urmatoarele doua foi (1/3 din jeleu, 1/4 din crema de mascarpone).
  • Peste ultima foaie de blat se intinde restul de crema de mascarpone (1/4).
  • Platoul se da la firgider minim 3-4 ore (pt. ca foile sa se fragezeasca, iar jeleul si crema sa se intareasca).
  • Prajitura cu foi jeleu de zmeura si  crema mascarpone se scoate apoi din frigider si se poate taia in bucatele; se decoreaza cu zmeura.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.