Obiective turistice in Greenwich Londra

Greenwich este recunoscut la nivel mondial ca si “sediu” al timpului deoarece aici se afla meridianul zero al Pamantului, la care se raporteaza toate fusurile orare ale planetei.
Acesta se afla in sud-estul Londrei in cladirea Observatorului Regal Britanic. Aici se afla si un muzeu al timpului si astronomiei unde puteti vedea si diverse instrumente folosite de astronomii regali (cronometre marine, telescoape, etc.). Observatorul Regal se poate vizita gratuit, zilnic intre orele 10-17.

obiective turistice in greenwich londra meridianul zeroobiective turistice in greenwich londra observatorul astronomic

Pe langa Observatorul Regal, in Greenwich puteti vizita si Muzeul National Maritim, Casa Reginei sau splendidul Muzeu al Evantaielor.


Muzeul National Maritim este cel mai mare muzeu maritim din lume, iar o plimbare prin acesta ne dezvaluie povesti si relatari surprinzatoare despre descoperiri si aventurile unor marinari celebri britanici precum Nelson, Franklin sau Scott.

obiective turistice in greenwich londra muzeul maritimobiective turistice in greenwich londra muzeul naval

Astfel, printre atractiile principale ale muzeului se regasesc: uniforma purtata de Nelson in timpul bataliei de la Trafalgar, precum si nava acestuia, o nimcha (sabie a piratilor) din aur folosita de piratii din NV Africii, dar si barja printului Frederick construita in 1732 pentru cel mai mare fiu al regelui George al II-lea si folosita pentru calatoriile regale maritime pana in anul 1919.
Muzeul National Maritim se viziteaza gratuit, zilnic intre orele 10-17.


Casa Reginei a fost construita in jurul anului 1616, ca si resedinta de vara pentru sotia lui Charles I, Henrietta Maria. Astazi este un muzeu de talie mondiala ce expune o colectie splendida de tablouri realizate in special de artisti britanici precum: Gainsborough, Reynolds, Hogarth, Turner si van de Veldes.

obiective turistice in greenwich londra scara lalea 1obiective turistice in greenwich londra casa reginei 1

Principalale atractii din Casa Reginei sunt:

  • Scara Lalea a fost prima scara construita in spirala din Marea Britanie fara o coloana centrala de sustinere; ea se numeste asa deoarece designul alelei se afla pe modelul balustradei.
  • Holul cel Mare se afla intr-un cadru minutios construit in stil Renascentisc cu o podea de marmura lucrata artistic.
  • Sala ce adaposteste Greenwich-ul istoric dezvaluie povestea Casei Reginei si rolul acesteia jucat in vietile regelui James I si a sotiei sale Anna a Danemarcei.

Casa Reginei se poate vizita gratuit zilnic intre orele 10-17.


Muzeul Evantaielor se afla chiar in centrul istoric al Greenwich-ului si este singurul muzeu de acest tip din Marea Britanie.
Muzeul contine peste 4.000 de evantaie vechi din toata lumea ce au fost confectionate din secolul XI pana in ziua de azi.
Vizitatorii se pot bucura de desigul acestor obiecte unice ce au servit mai multor scopuri de-a lungul secolelor: ca obiecte de racorire si ventilare, instrumente de ceremonie, accesorii la moda, simboluri ale statutului social, cadouri, sau ca si materiale publicitare.

obiective turistice in greenwich londra m evantaieobiective turistice in greenwich londra muzeu evantaie

Colectiile muzeului sunt impartite in doua.
O colectie permanenta ce se vrea a fi o prezentare a evantaielor: istoria, productia, tipul si provenienta acestora.
Cealalta colectie este tematica si se schimba de cateva ori pe an. Temele, precum flori, mitologie, sport, etc. reflecta gama vasta de obiecte ce au inspirat producatorii de evantaie de-a lungul timpului.
Pretul de intrare la Muzeul Evantaielor este de 4 lire sterline, iar acesta este deschis astfel: marti-sambata 11-17, duminica: 12-17.
Daca v-ati plictisit de muzee puteti sa va plimbati in splendidul parc Greenwich aflat in fata Observatorului Astronomic, cel mai vechi parc regal infiintat in anul 1427, ce ofera o priveliste deosebita asupra Tamisei, dar si a catedralei Sfantul Paul.

obiective turistice in greenwich londra parc

Cum ajungem la Greenwich
Cel mai simplu se ajunge la Greenwich cu vaporasul. Din centrul Londrei, de la unul din cheiurile: Charing Cross, Westmister sau Tower, luati vaporasul pana la Greenwich. Calatoria dureaza in jur de 30-40 de minute, iar de la cheiul din Greenwich, se poate ajunge pe jos in doar cateva minute la toate obiectivele turistice de mai sus.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *