Prajitura cremoasa cu portocale
Prajitura cremoasa cu portocale este un desert aromat, usor de preparat. Blatul este pufos si cremos in acelasi timp datorita ingredientelor folosite (unt topit, portocale blenduite).

Ingrediente Prajitura cremoasa cu portocale:
- 3 oua
- 275 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 g unt topit si racit
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 portocale medii
Preparare Prajitura cremoasa cu portocale:
- Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii, apoi fiecare felie se curata cat mai mult posibil de pieliti si samburi.
- Bucatile de portocale rezultate se mixeaza in blender cateva secunde.
- Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea devin albe si zaharul se topeste.
- Se adauga apoi untul topit si esenta de vanilie, se amesteca usor cu o spatula.
- Incorporati apoi faina cernuta + praful de copt.
- In final se adauga compozitia cu portocale pregatita anterior, amestecati usor pana la omogenizare.
- Aluatul obtinut (este usor fluid – blatul obtinut va fi usor cremos) se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute.
- Opriti cuptorul, lasati usa acestuia partial deschisa si mai lasati tava in cuptorul oprit cca. 8-10 minute.
- Se scoate apoi tava din cuptor si Prajitura cremoasa cu portocale se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us: