Briose cu mure
Delicatele Briose cu mure sunt un desert exceptional de sezon, ce se prepara foarte usor si rapid. Aroma fructelor combinata cu blatul fraged, alcatuiesc un desert fabulos.
Ingrediente Briose cu mure:
- 3 oua
- 150 g zahar brun
- 50 g smantana
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- 50 g unt topit si racit
- 18 mure
Preparare Briose cu mure:
- Intr-un castron mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul.
- Adaugati smantana, mixati usor pana la omogenizare.
- Incorporati faina amestecata cu praful de copt, apoi untul topit si racit; amestecati usor pana la omogenizare.
- Ungeti cu unt o tava de briose cu 6 forme mari.
- Fiecare forma se umple uniform (cca. 3/4 din inaltimea acesteia) cu compozitia obtinuta, apoi in fiecare forma se pun 3 mure.
- Se da tava cu briose in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 15- 20 minute.
- Se scoate apoi din cuptor, se lasa Briose-le cu mure sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra.