Prajitura cu afine lamai si glazura
Prajitura cu afine lamai si glazura este un desert savuros, usor de preparat. Blatul fraged cu gust intens de lamaie, se potriveste foarte bine cu aroma fructelor de padure, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu afine lamai si glazura:
- 5 oua
- 200 g unt moale
- 250 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 4 lamai mari bio
- 400 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 300 g afine congelate/proaspete
Glazura:
- 200 g zahar pudra
- 4-5 linguri suc de lamaie
Preparare Prajitura cu afine lamai si glazura:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Lamaile se dau pe razatoarea mica, iar coaja rezultata se adauga in castronul cu oua-zahar-unt.
- Dupa acea lamaile se storc bine, iar din sucul rezultat se opresc 4-5 linguri pentru glazura.
- Restul de suc de lamaie se adauga alternativ cu faina + praful de copt, in castronul cu ingredientele amestecate anterior, in cca. 3 reprize fiecare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Afinele congelate se aranjeaza uniform in aluatul din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu afine lamai si glazura se lasa sa se raceasca in tava, apoi se decoreaza cu glazura:
- Zaharul pudra se mixeaza cu cele 4-5 linguri suc de lamaie oprite, pana se obtine o glazura consistenta; aceasta se va intinde uniform peste prajitura racita.
Please follow and like us: