Prajitura frageda cu unt si nuci
Prajitura frageda cu unt si nuci este un desert savuros, usor de preparat.
Ingrediente Prajitura frageda cu unt si nuci:
- 6 oua
- 250 g unt moale
- 180 g zahar
- 160 g miez de nuca taiat in bucatele + 1 lingurita faina
- 200g faina
- 5 g praf de copt
- 10-12 jumatati de miez de nuca pt. topping
Preparare Prajitura frageda cu unt si nuci:
- Intr-un castron se mixeaza untul cu 150 g zahar pana se obtine o crema pufoasa.
- Se adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Intr-un alt castron se bat albusurile cu restul de zahar (30 g) pana se obtine o bezea ferma.
- Aceasta se va adauga in 3 reprize in castronul cu galbenusuri + unt, cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
- Se adauga faina cernuta + praful de copt in 2-3 reprize, amestecati usor cu spatula.
- In final se incorporeaza miezul de nuca taiat, dupa ce a fost dat prin lingurita de faina.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform cele 10-12 jumatati de miez de nuca, impingandu-le usor in aluat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsiu cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu unt si nuci se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us: