Prajitura frageda  cu unt si  nuci

Prajitura frageda  cu unt si  nuci este un desert savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura frageda  cu unt si  nuci:

  • 6 oua
  • 250 g unt moale
  • 180 g zahar
  • 160 g miez de nuca taiat in bucatele + 1 lingurita faina
  • 200g faina
  • 5 g praf de copt
  • 10-12 jumatati de miez de nuca pt. topping

Preparare Prajitura frageda  cu unt si  nuci:

  • Intr-un castron se mixeaza untul cu 150 g zahar pana se obtine o crema pufoasa.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Intr-un alt castron se bat albusurile cu restul de zahar (30 g) pana se obtine o bezea ferma.
  • Aceasta se va adauga in 3 reprize in castronul cu galbenusuri + unt, cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
  • Se adauga faina cernuta + praful de copt in 2-3 reprize, amestecati usor cu spatula.
  • In final se incorporeaza miezul de nuca taiat, dupa ce a fost dat prin lingurita de faina.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform cele 10-12 jumatati de miez de nuca, impingandu-le usor in aluat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsiu cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda  cu unt si  nuci se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.