Prajitura pufoasa cu caise

Prajitura pufoasa cu caise este un desert delicat, usor de preparat. Blatul umed se combina foarte bine cu fructele zemoase si aromate alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu caise:

  • 3 oua
  • 160 g zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 90 unt topit si racit
  • 125 g iaurt natural
  • 230 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g caise (se scot samburii, se taie pe sfert)

Preparare Prajitura pufoasa cu caise:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati esenta de vanilie, untul topit si iaurtul, amestecati usor cu o spatula.
  • Incorporati faina cernuta + praful de copt cu ajutorul spatulei.
  • In final adaugati caisele taiate pe sfert.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.

Prajitura pufoasa cu caise se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.