Prajitura pufoasa cu caise
Prajitura pufoasa cu caise este un desert delicat, usor de preparat. Blatul umed se combina foarte bine cu fructele zemoase si aromate alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu caise:
- 3 oua
- 160 g zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 90 unt topit si racit
- 125 g iaurt natural
- 230 g faina
- 1 plic praf de copt
- 400 g caise (se scot samburii, se taie pe sfert)
Preparare Prajitura pufoasa cu caise:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati esenta de vanilie, untul topit si iaurtul, amestecati usor cu o spatula.
- Incorporati faina cernuta + praful de copt cu ajutorul spatulei.
- In final adaugati caisele taiate pe sfert.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
Prajitura pufoasa cu caise se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: