Prajitura umeda cu ciocolata si crema

0 Shares

Prajitura umeda cu ciocolata si crema este un desert fraged pe care iubitorii de ciocolata o vor indragi imediat.

Ingrediente Prajitura umeda cu ciocolata si crema:

Blat:

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 cana pudra de cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 cutie lapte condensat (397 g)
  • 400 ml smantana pentru frisca rece
  • 100 g cacao neagra

Preparare Prajitura umeda cu ciocolata si crema:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati laptele si uleiul, mixati usor.
  • In final adaugati faina si cacaua cernute + praful de copt.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi peste acesta se intinde crema:
  • Laptele condensat se mixeaza intr-un blender cu cacaua neagra pana se obtine o compozitie omogena (cca. 1 minut).
  • Se adauga apoi smantana pentru frisca rece se mixeaza pana la omogenizare. Crema obtinuta se lasa la frigider cca. o ora inainte de a o intinde pe blatul racit.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

One comment

  • Delectati-va papilele gustative cu aceasta delicioasa prajitura umeda cu ciocolata si crema, al carei gust este divin! Blatul fraged, imbibat cu aroma de ciocolata, se imbina perfect cu crema de lapte condensat si cacao. Cu siguranta, cei care adora ciocolata vor fi fascinati de acest desert. Merita sa incerci reteta si sa te rasfeti cu prajitura umeda cu ciocolata si crema!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.