Prajitura pufoasa cu budinca si capsuni
Prajitura pufoasa cu budinca si capsuni este un desert delicat usor de preparat. Se poate consuma langa cafea/ceai de fructe/ciocolata calda.
Cana folosita = 250 ml.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu budinca si capsuni:
- 4 oua
- 1/2 cana ulei
- 1 1/2 plic budinca de vanilie (60 g)
- 1 cana zahar
- 1 1/2 cana faina
- 2 lingurite praf de copt
- 400 g capsuni
Preparare Prajitura pufoasa cu budinca si capsuni:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul, amestecati usor.
- Intr-un alt castron se amesteca faina cu praful de copt si continutul de la plicurile cu budinca de vanilie.
- Se incorporeaza treptat ingredientele uscate in castronul cu oua-zahar-ulei; se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe sfert.
- Bucatelele obtinute se aranjeaza uniform in compozitia din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura pufoasa cu budinca si capsuni se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.