Prajitura cu fructe si lemon curd

0 Shares

Prajitura cu fructe si lemon curd este un desert savuros, usor de preparat. Blatul fraged si pufos se combina foarte bine cu fructele dulci-acrisoare si gustul intens de lamaie, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu fructe si lemon curd:

Blat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 150 g smantana 12%
  • 2 lingurite praf de copt
  • 90 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 150 g afine/mure

Decor:

  • 250 g mascarpone
  • 5-6 linguri lemon curd

Lemon curd:

  • 2 oua mici
  • 60 g zahar
  • 50 ml suc de lamaie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 40 g unt rece
  • 10 g amidon

Preparare Prajitura cu fructe si lemon curd:

Lemon curd:

  • Intr-o crticioara antiaderenta dizolvam amidonul in sucul de lamaie.
  • Adaugam ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie, mixam cu un tel/spatula pana la omogenizare.
  • Punem craticioara la foc mic, adaugam untul taiat in bucatele, amestecam continuu cu telul/spatula pana cand crema se ingroasa (cca. 7-10 minute).
  • Luam apoi craticioara de pe foc, acoperim lemon curdul cu o folie alimentara  pusa direct pe suprafata acestuia.
  • Lasam lemon curd-ul sa se raceasca complet.

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati smantana, turnati uleiul si laptele, incorporati coaja rasa de lamaie, amestecati usor pana la omogenizare.
  • In final adaugati faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform fructele.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se lasa sa se raceasca, apoi peste blat se intinde branza mascarpone, iar din loc in loc se pune lemon curd-ul.
  • Prajitura cu fructe si lemon curd se lasa la frigider cca. 1-2 ore, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.