Prajitura cu visine branza nuci si ciocolata
Prajitura cu visine branza nuci si ciocolata este un desert deosebit, foarte savuros. Blatul fraged cu cacao se combina foarte bine cu stratul de branza, visinele si stratul cu nuci, iar topping-ul de ciocolata ii aduce in plus o nota de eleganta acestei prajituri excelente.

Ingrediente Prajitura cu visine branza nuci si ciocolata:
Blat:
- 2 oua
- 150 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Compozitie branza:
- 250 g branza dulce de vaci
- 1 ou
- 3 linguri zahar pudra
- 1 lingura gris
- 1 plic zahar vanilat
- Coaja rasa de la o lamaie
Alte ingrediente:
- 1 borcan mare compot visine
- 100 g nuci tocate grosier
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
Decor:
- 100 g ciocolata neagra
Preparare Prajitura cu visine branza nuci si ciocolata:
Compozitie branza:
- Mixati branza de vaci cu zaharul pudra si cel vanilat, grisul si coaja de lamaie pana cand obtineti o compozitie omogena.
Blat:
- Intr-un castron mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se toarna uleiul si laptele, se amesteca usor, apoi se incorporeaza in 2-3 reprize faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Visinele din compot se scurg bine se suc, iar jumatate din acestea se aranjeaza uniform din loc in loc in blatul din tava.
- Deasupra se intinde uniform compozitia de branza obtinuta anterior.
- Peste ea se aranjeazadin loc in loc restul de visine.
- Nucile taiate grosier se amesteca cu zaharul si scortisoara si se presara peste tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute.
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie apoi se toarna peste prajitura calda din tava.
- Se asteapta sa se raceasca Prajitura cu visine branza nuci si ciocolata apoi se taie in bucati.