Prajitura din albusuri  nuci lapte condensat cacao

2 Shares

Prajitura din albusuri  nuci lapte condensat cacao este un adevarat rasfat culinar. Blatul fraged  se combina perfect cu crema de cacao alcatuind o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura din albusuri  nuci lapte condensat cacao:

Blat albusuri nuci:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g unt topit si racit
  • 150 g faina
  • 100 g nuci taiate grosier/macinate mare

Crema de cacao nuci:

  • 200 g lapte condensat (cutie metalica 397 g)
  • 250 g unt moale
  • 1 lingura cu varf cacao cernuta
  • 4-5 linguri nuci tocate marunt

Decor:

  • 1-2 linguri nuci tocate marunt

Preparare Prajitura din albusuri  nuci lapte condensat cacao:

Crema de cacao  nuci:

  • Se mixeaza usor ingredientele de crema pana la omogenizare.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider pana cand se coace si raceste blatul din albusuri si nuci.

Blat albusuri nuci:

  • Mixati albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Turnati untul topit si racit, amestecati usor, adaugati nucile macinate grosier, incorporati-le usor cu o spatula.
  • In final adaugati faina treptat, amestecati usor cu spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-40 minute.
  • Blatul se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate.
  • Pe fiecare jumatate de blat se intinde uniform crema de cacao si nuci, iar deasupra se deocreaza cu 1-2 linguri nuci.
  • Prajitura din albusuri  nuci lapte condensat cacao se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.