Prajitura din albusuri nuci lapte condensat cacao
Prajitura din albusuri nuci lapte condensat cacao este un adevarat rasfat culinar. Blatul fraged se combina perfect cu crema de cacao alcatuind o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura din albusuri nuci lapte condensat cacao:
Blat albusuri nuci:
- 8 albusuri
- 200 g zahar pudra
- 150 g unt topit si racit
- 150 g faina
- 100 g nuci taiate grosier/macinate mare
Crema de cacao nuci:
- 200 g lapte condensat (cutie metalica 397 g)
- 250 g unt moale
- 1 lingura cu varf cacao cernuta
- 4-5 linguri nuci tocate marunt
Decor:
- 1-2 linguri nuci tocate marunt
Preparare Prajitura din albusuri nuci lapte condensat cacao:
Crema de cacao nuci:
- Se mixeaza usor ingredientele de crema pana la omogenizare.
- Crema obtinuta se lasa la frigider pana cand se coace si raceste blatul din albusuri si nuci.
Blat albusuri nuci:
- Mixati albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea ferma.
- Turnati untul topit si racit, amestecati usor, adaugati nucile macinate grosier, incorporati-le usor cu o spatula.
- In final adaugati faina treptat, amestecati usor cu spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-40 minute.
- Blatul se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate.
- Pe fiecare jumatate de blat se intinde uniform crema de cacao si nuci, iar deasupra se deocreaza cu 1-2 linguri nuci.
- Prajitura din albusuri nuci lapte condensat cacao se taie in bucati.