Prajitura cu portocala cocos mascarpone
Prajitura cu portocala cocos mascarpone este un desert fraged, aromat, foarte savuros. Blatul fin cu portocala si cocos se combina excelent cu crema de mascarpone si branza crema.
Ingrediente Prajitura cu portocala cocos mascarpone:
Blat:
- 2 oua
- 125 g unt moale
- 200 g zahar
- Coaja rasa de la o portocala
- 3 linguri suc proaspat de portocala
- 150 g smantana
- 140 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 85 g fulgi de cocos
Crema cu mascarpone si cocos:
- 125 g mascarpone rece
- 125 g branza crema rece
- 3-4 linguri zahar pudra
- 1 lingura suc proaspat de portocala
- 85 g fulgi cocos
Preparare Prajitura cu portocala cocos mascarpone:
Blat:
- Untul moale se mixeza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Incorporati coaja si sucul de portocale, iar apoi faina amestecata cu praful de copt.
- In final se adauga fulgii de cocos, se amesteca usor cu o spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute.
- Blatul obtinut se lasa in tava sa se raceasca.
Crema cu mascarpone si cocos:
- Branza mascarpone rece se mixeaza cu branza crema rece, zaharul pudra si sucul de portocala.
- Se adauga fulgii de cocos, se incorporeaza usor cu ajutorul unei spatule.
- Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul racit din tava.
- Prajitura cu portocala cocos mascarpone se taie in bucatele.
Please follow and like us: