Prajitura cu iaurt si prune
Prajitura cu iaurt si prune se prepara foarte usor si este foarte savuroasa. Fructele zemoase se combina perfect cu blatul umed si pufos.

Ingrediente Prajitura cu iaurt si prune:
- 5 oua
- 100 ml ulei
- 200 g iaurt
- 200 g zahar
- 200 g faina
- un plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 200 g prune
- 1 plic zahar vanilat
Preparare Prajitura cu iaurt si prune:
- Intr-un castron se mixeaza albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea ferma.
- Galbenusurile se mixeaza iaurtul, uleiul si zaharul vanilat intr-un alt castron, apoi compozitia obtinuta se adauga peste bezea, incoporand-o cu ajutorul unei spatule.
- In final se adauga faina + praful de copt, se amesteca usor cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se aseaza in compozitia din tava cu mijlocul in sus.
- Tava se da in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu iaurt si prune se lasa sa se raceasca complet, se taie in bucati.