Prajitura cu prune si branza
Prajitura cu prune si branza este un desert savuros, foarte usor de preparat.
Ingrediente Prajitura cu prune si branza:
- 3 oua
- 300 g branza dulce (branza de vaci)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana zahar
- 1 ½ cana faina
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g unt topit si racit
- 200 g prune
Preparare Prajitura cu prune si branza:
- Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si branza dulce la viteza mare, cca. 2 minute.
- Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza untul topit si racit; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform jumatatile de prune cu miezul in sus.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu prune si branza se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra.